You are here

Στρατηγική συνεργασία Action Global Communications και Zenox Public Affairs

23/06/2021 10:12

Ο Όμιλος επικοινωνίας Action Global Communications ανακοινώνει τη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με την εταιρεία Zenox Public Affairs, για τη διεύρυνση των εξειδικευμένων υπηρεσιών Public Affairs που προσφέρει στην Κύπρο, στη βάση ενός ολοκληρωμένου πλάνου επικοινωνίας.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, οι δύο εταιρείες αναλαμβάνουν τη διαμόρφωση διαφανούς στρατηγικής επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης μεταξύ οργανώσεων, επιχειρήσεων και πολιτικών αξιωματούχων, στο πλαίσιο χάραξης πολιτικής. Με έμφαση στο lobbying, οι δύο εταιρείες προβαίνουν σε ενέργειες μέσω διαπραγμάτευσης και διαμεσολάβησης μεταξύ πελατών και οργάνων χάραξης πολιτικής, είτε αυτά ανήκουν στην εκτελεστική, είτε στη νομοθετική εξουσία, αναλόγως της περίπτωσης. Ενώ παράλληλα παρέχονται επίσης υπηρεσίες σύνταξης προτεινόμενων νομοθεσιών.

Το lobbying αποτελεί ένα νόμιμο εργαλείο συμμετοχικής δημοκρατίας που ο κάθε οργανισμός μπορεί να αξιοποιήσει για να υποβάλει την επιχειρηματολογία του και να έρθει σε ανοικτό διάλογο με όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη. Επισημαίνεται πως το lobbying είναι μία ελεγχόμενη διαδικασία επικοινωνίας των πολιτών με αυτούς που ασκούν δημόσια εξουσία και ήδη βρίσκεται ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής νομοσχέδιο περί της Διαφάνειας στις Διαδικασίες Λήψης Δημόσιων Αποφάσεων και Συναφών Θεμάτων, το οποίο θα ρυθμίζει την υπηρεσία και θα δημιουργεί μια ευδιάκριτη γραμμή μεταξύ της πολιτικής χάρης και του lobbying στην Κύπρο.

Με έδρα τη Λευκωσία, η Action Global Communications είναι ένα ανεξάρτητο δίκτυο το οποίο παρέχει μια ολοκληρωμένη γκάμα υπηρεσιών επικοινωνίας και marketing και εστιάζει σε αναπτυσσόμενες αγορές. Διαθέτει 14 γραφεία σε Ανατολική Ευρώπη, Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική (ΜΕΝΑ), τη Ρωσία, την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (CIS) και συνεργαζόμενα γραφεία, προσφέροντας στο δίκτυο μια ισχυρή παρουσία που καλύπτει περισσότερες από 40 αγορές.

Η Zenox Public Affairs, είναι ένα startup δημοσίων υποθέσεων, που ασχολείται με κυβερνητικές σχέσεις και στηρίζει το σωστό, διαφανές lobbying. Ξεκίνησε τις δραστηριότητές της την 1η Δεκεμβρίου 2020 και είναι μέλος του Συνδέσμου Λομπιστών Κύπρου (Cyprus Association of Lobbyists and Public Affairs Professionals - LPAP). Με στόχο να εξελιχθεί σε μία εταιρεία δημοσίων υποθέσεων και κυβερνητικών σχέσεων, η Zenox Public Affairs παρέχει λύσεις χάραξης πολιτικής, μέσω lobbying και άλλων υπηρεσιών προσφέροντας στην κυπριακή αγορά μια σταθερή πλατφόρμα επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης μεταξύ οργανώσεων, επιχειρήσεων και αξιωματούχων.

Ο Γενικός Διευθυντής της Action Global Communications σε Κύπρο και Ελλάδα, Δημήτρης Ιωαννίδης δήλωσε: «Το lobbying είναι ένα ζωτικής σημασίας εργαλείο, ιδιαίτερα για εταιρείες που διευρύνουν τις εργασίες τους στην αγορά της Κύπρου και αντιμετωπίζουν δυσκολίες – πολλές φορές οικονομικά δυσμενείς – λόγω  απουσίας σχετικών Νόμων για τον τομέα τους ή λόγω αναχρονιστικών νομοθετικών πλαισίων που δεν αντικατοπτρίζουν τη σημερινή πραγματικότητα, σε αντίθεση με άλλες χώρες δραστηριοποίησής τους. Μαζί με τη Zenox Public Affairs προσβλέπουμε στη στήριξη των πελατών αυτών, μέσω μιας διαφανούς και ρυθμιζόμενης διαδικασίας lobbying στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος επικοινωνίας για τη σωστή και ακριβή ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων».

Εκ μέρους της Zenox Public Affairs συνιδρυτής Νικόλας Κυριακίδης ανέφερε: «Η συνεργασία μας με την Action Global Communications έχει ως στόχο την ένταξη των υπηρεσιών μας σε ένα ολοκληρωμένο επικοινωνιακό πλαίσιο. Οι πελάτες μας θα μπορούν να επωφεληθούν της μεγάλης και ευρείας εμπειρίας μιας ομάδας εμπειρογνωμόνων που θα προσφέρουν εξειδικευμένες υπηρεσίες για την επίτευξη των επικοινωνιακών και επιχειρηματικών στόχων του».

Οι δύο εταιρείες πρόσφατα παρουσίασαν τη σημασία του lobbying, εντός ρυθμιστικού πλαισίου, κατά το 5ο Action Webinar που διοργανώθηκε από την Action Global Communications με τίτλο «The practice of Public Affairs through regulated lobbying». Κατά τη διάρκεια του webinar, τονίστηκε η ανάγκη ρύθμισης του lobbying στην Κύπρο, που θα διασφαλίσει ότι η εφαρμογή του γίνεται με διαφάνεια και με βάση τις καλές πρακτικές άλλων χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.