You are here

SupportCY: Αποστολή Ανθρωπιστικής Βοήθειας στους σεισμόπληκτους

17/02/2023 08:37

Από την αμέσως επόμενη μέρα των καταστροφικών σεισμών σε Τουρκία και Συρία, η Τράπεζα Κύπρου, μέσω του SupportCY, επικοινώνησε με το Υπουργείο Εξωτερικών δηλώνοντας την ετοιμότητά του να συμβάλει στην υποστήριξη της χώρας μας προς τους σεισμόπληκτους.

Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, η υποστήριξη υλοποιήθηκε με την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας, η οποία θα σταλεί αεροπορικώς στον Λίβανο και από εκεί θα παραληφθεί από το Πατριαρχείο Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής για τους σεισμόπληκτους.

Η επικοινωνία με τον Πατριαρχείο έγινε μετά από αίτημα που στάλθηκε στο SupportCY, μέσω του μέλους ΜΚΟ ΚΕΠΑ (Κέντρο Προσφοράς και Αγάπης), στο Παραλίμνι.

11 επιχειρήσεις συνέβαλαν στη προσπάθεια

11 επιχειρήσεις, μέλη του SupportCY, ανταποκρίθηκαν με τη σειρά τους στο δικό μας κάλεσμα και ενίσχυσαν με ποικίλους τρόπους την προσπάθεια, αυτή. Οι επιχειρήσεις είναι, εκτός από Τράπεζα Κύπρου, Cyprus Airways, Leroy Merlin, Appollonion Private Hospital, EnrgyIntel, Unicars, Athienites Stores, Grant Thorton, Ergo Home Group, Mundipharma Pharmaceuticals και ΑΝΤ1.

Η Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας Κύπρου Έλλη Ιωαννίδου, δήλωσε ότι «Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια η οποία αποδεικνύει για ακόμη μια φορά, τη δύναμη της συνεργασίας. Οργανώσεις, επιχειρήσεις, κρατικός μηχανισμός και εθελοντές συνεργάστηκαν για το σημερινό αποτέλεσμα».

Τόνισε επίσης, την ετοιμότητα του μηχανισμού που έχει δημιουργήσει η Τράπεζα μέσω του SupportCY, και όχι μόνο, για ανταπόκριση σε κάθε κάλεσμα της κοινωνίας μας.

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος του Πολίτη Παναγιώτης Σεντώνας, ευχαρίστησε θερμά τις επιχειρήσεις και το SupportCY της Τράπεζας Κύπρου, για την υποστήριξη της ευρύτερης προσπάθειας της χώρας μας για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους.