You are here

Συγχαρητήρια στην ΑΗΚ από τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού

02/07/2012 14:39
Την ικανοποίηση του για την πρόοδο των εργασιών της αποκατάστασης του Ηλεκτροπαραγωγού Σταθμού Βασιλικού εξέφρασε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης κατά τη σημερινή επίσκεψη του στον Η/Σ Βασιλικού αποκαλώντας τις σχετικές εργασίες αποκατάστασης ως ένα μικρό θαύμα.

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και Λειτουργοί της Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου, ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της ΡΑΕΚ και ο Διευθυντής ΔΣΜ επισκέφθηκαν σήμερα (Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012) το Σταθμό με την ευκαιρία της επαναλειτουργίας του πρώτου Αεριοστρόβιλου της Μονάδας Αρ. 5 του Σταθμού μετά την καταστροφή της 11ης Ιουλίου 2011.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες και συγχαρητήρια απεύθυνε ο Υπουργός προς το προσωπικό της ΑΗΚ το οποίο εργάστηκε, όπως είπε, με επαγγελματισμό και αφοσίωση για επίτευξη αυτού του σημαντικού οροσήμου.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΑΗΚ Δρ Στέλιος Στυλιανού και άλλα Διευθυντικά Στελέχη της ΑΗΚ είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τον Υπουργό και τη συνοδεία του και τους εκπρόσωπους των ΜΜΕ για το τεράστιο και μεγαλεπήβολο έργο της αποκατάστασης του Σταθμού, τις μέχρι τώρα ενέργειες που έγιναν για την αντιμετώπιση του προβλήματος που προέκυψε, καθώς και τους σχεδιασμούς της ΑΗΚ για την πλήρη επιδιόρθωση και επαναλειτουργία του Βασιλικού.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΑΗΚ καλωσορίζοντας τον Υπουργό, τους επικεφαλής της ΡΑΕΚ και του ΔΣΜ και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ στον Ηλεκτροπαραγωγό Σταθμό Βασιλικού τόνισε τη σημασία του έργου τονίζοντας ότι «Το έργο που επιτελέστηκε ήταν τεράστιο. Ο συντονισμός και ο προγραμματισμός του έργου αποκατάστασης των ζημιών αναλήφθηκε εξ’ ολοκλήρου από Στελέχη της ΑΗΚ, υπό την ευθύνη των οποίων εργάζεται μεγάλος αριθμός εργολάβων. Για το σκοπό της επαναλειτουργίας του Βασιλικού συστάθηκε στην ΑΗΚ η μεγαλύτερη Ομάδα Έργου η οποία ανέλαβε την τάχιστη διεκπεραίωση πάνω από 250 επιμέρους έργων, τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες και με τον πιο οικονομικό και τεχνικά ορθό τρόπο. Νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους και για ακόμη μια φορά να δηλώσω ότι είμαι περήφανος για το προσωπικό της ΑΗΚ».

Κατά την επίσκεψη ο Υπουργός και οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ ξεναγήθηκαν στα εργοτάξια της Μονάδας Αρ. 5 καθώς και στον υπόλοιπο Σταθμό και είδαν από πρώτο χέρι την πρόοδο των εργασιών.