You are here

Συμφωνία δήμου Στροβόλου - συντεχνιών για τερματισμό των απεργιακών μέτρων

30/07/2018 21:07

Τερματίστηκε σήμερα Δευτέρα, 30 Ιουλίου η απεργία που ξεκίνησαν στις 26 του μήνα οι εργαζόμενοι στα συνεργία αποκομιδής σκυβάλων στο Δήμο Στροβόλου, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι συντεχνίες ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, ΟΗΟ-ΣΕΚ και ΔΕΕΚΔΟΚΩ-ΔΕΟΚ.

Οι εργαζόμενοι επέδειξαν πρωτοφανή ενότητα, σταθερότητα και προσήλωση στους στόχους τους, παρά τις όποιες προκλήσεις, αναφέρουν λέγοντας ότι λόγω της αποφασιστικότητας και της ενότητας που επέδειξαν συγκλήθηκε σύσκεψη σήμερα με τη συμμετοχή του Δημάρχου Στροβόλου, των επικεφαλής των Δημοτικών Ομάδων και των συντεχνιών και επιτεύχθηκε συμφωνία για αναστολή της απόφασης για κατακύρωση προσφορών σε ιδιώτες, προκειμένου να δοθεί χρόνος μέχρι το τέλος Οκτωβρίου να συζητηθεί το θέμα και να τερματιστούν τα προβλήματα που προβάλλονται από πλευράς του Δήμου.

Η συμφωνία προνοεί την αναστολή των απεργιακών μέτρων του εργατικού προσωπικού του Δήμου, ο οποίος δεν θα προχωρήσει με κατακύρωση της προσφοράς για ανάθεση της εργασίας σε ιδιωτική εταιρεία πριν την 31η Οκτωβρίου 2018.

"Έναρξη εντατικού διαλόγου μεταξύ Συντεχνιών-Δημάρχου-Εκπροσώπων των Δημοτικών Ομάδων. Το εργατικό προσωπικό αναλαμβάνει να εκτελέσει τη συσσωρευμένη εργασία λόγω των απεργιακών μέτρων τις επόμενες ημέρες με πρόγραμμα που θα ετοιμαστεί από την Υπηρεσία".

Οι συντεχνίες υπενθυμίζουν ότι το εργατικό προσωπικό στο Δήμο Στροβόλου αναγκάστηκε να κατέλθει αρχικά σε 48ωρη απεργία στις 26 και 27 του μήνα και στη συνέχεια να συνεχίσει την απεργία του μέχρι τις 30 Ιουλίου "εξαιτίας της επιμονής του Δήμου Στροβόλου να προκηρύξει προσφορές για την αγορά υπηρεσιών συγκομιδής σκυβάλων για δύο συνεργεία, ανεξαρτήτου κόστους ή ανάγκης".

Στόχος της απεργίας, σημειώνεται, ήταν η αποτροπή της εφαρμογής της πολιτικής αυτής, η οποία είναι αντίθετη με τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών και κυρίως στοχεύει στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και την μελλοντική απώλεια θέσεων εργασίας καθώς και τη μείωση των όρων απασχόλησης των εργαζομένων στον Κλάδο.

Στη συνέλευση των εργαζομένων, καταλήγει η ανακοίνωση, τονίστηκε η θέληση τους να παρέχουν με τον καλύτερο τρόπο αποδοτικές και ποιοτικές υπηρεσίες προς τους πολίτες και τους ευχαριστεί για την κατανόηση τους.