You are here

Συμφωνία για βιώσιμη ανάπτυξη υπέγραψε ο Δήμος Αγίας Νάπας

23/07/2019 13:16

Συμφωνία για διεξαγωγή μελέτης καταγραφής και ανάλυσης της υφιστάμενης κατάστασης αναφορικά με τους αναπτυξιακούς στόχους βιωσιμότητας στην επικράτεια του Δήμου Αγίας Νάπας, υπέγραψαν χθες ο Δήμος και ο Οργανισμός Bioeconomia - Σύμβουλοι Βιώσιμης Ανάπτυξης.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι την συμφωνία υπέγραψαν εκ μέρους του Δήμου, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος και  εκ μέρους της Κοινοπραξίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Bioeconomia Δημήτρης Τσιρόπουλος.
 
Η συμφωνία προνοεί τη διενέργεια συγκριτικής αξιολόγησης των δεικτών της βιώσιμης ανάπτυξης, με στόχο την ανάπτυξη ενός ειδικού σχεδιασμού και προγράμματος, που θα μετατρέψει το Δήμο Αγίας Νάπας σε Βιώσιμο Δήμο, προστίθεται.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης σημειώθηκε ότι «οι στόχοι της βιώσιμης ανάπτυξης είναι ένα καθολικό σύνολο σκοπών, στόχων και δεικτών που τα κράτη μέλη του ΟΗΕ αναμένεται να χρησιμοποιήσουν για να πλαισιώσουν τις ατζέντες και τις πολιτικές τους για τα επόμενα 15 χρόνια. Ακόμα έγινε αναφορά στους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, οι οποίοι περιλαμβάνουν συνολικά 169 υπό-κατηγορίες στόχων, με αντίστοιχους δείκτες και η προθεσμία υλοποίησής τους είναι το έτος 2030».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «με το Δήμο Αγίας Νάπας για τη διεξαγωγή της μελέτης, θα λάβουν μέρος και θα συνεργαστούν με τον Οργανισμό Bioeconomia Μηχανικοί Περιβάλλοντος, Αρχιτέκτονες Περιβάλλοντος, Πολεοδόμοι, Επικοινωνιολόγοι, Μελετητές Διαχείρισης Αποβλήτων, Οικονομολόγοι και Νομικοί και με την υποστήριξη και σύμπραξη της Κυπριακής εταιρείας Πιστοποίησης».

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, προστίθεται, εξέφρασε ικανοποίηση για την υπογραφή της συμφωνίας και πρόσθεσε πως η παρούσα μελέτη θα συνδράμει τα μέγιστα στην περαιτέρω ολοκλήρωση των προγραμματισμένων σχεδίων-πλάνων με στόχο την πορεία προς τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Στόχος μας, συνέχισε ο Γιάννης Καρούσος, «είναι ο Δήμος Αγίας Νάπας να πιστοποιηθεί ως πράσινος Δήμος με τις ανάλογες Ευρωπαϊκές Πιστοποιήσεις και ότι θα καταθέσει αίτηση για την ευρωπαϊκή βράβευση Green Leaf Award», καταλήγει η ανακοίνωση.