You are here

Συμφωνία Monaco Telecom - Huawei: Το Μονακό η πρώτη χώρα με πλήρη 5G κάλυψη

10/09/2018 16:21

Συμφωνία ανάπτυξης δικτύου 5G στο Μονακό, υπέγραψαν την Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2018, στο Πεκίνο, η Monaco Telecom και η Huawei, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του Πρίγκιπα Αλβέρτου ΙΙ στην Κίνα.

Η συμφωνία υπεγράφη από τους Martin Péronnet, Διευθύνoντα Σύμβουλο της Monaco Telecom και Shi Weiliang, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Huawei Γαλλίας και Μονακό, παρουσία των Πρίγκηπα Αλβέρτου ΙΙ και Ren Zhengfei, ιδρυτή της Huawei.

Το παρών του στην εκδήλωση έδωσε επίσης και ο Frédéric Genta, διεπιστημονικός εκπρόσωπος, υπεύθυνος για την ψηφιακή μετάβαση στο Πριγκιπάτο του Μονακό, υποστηρίζοντας  έμπρακτα τη  συνεργασία, η οποία στοχεύει στην παροχή πλήρους κάλυψης 5G στο Μονακό. Η εξέλιξη αυτή θα συμβάλει στην ταχεία υλοποίηση των Smart City projects του Πριγκηπάτου, προσφέροντας ασύγκριτες επιδόσεις στη χρήση του Ίντερνετ και δίνοντας ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Η συμφωνία αποτελεί μέρος της συνεργασίας που ξεκίνησε το 2012, μεταξύ της Monaco Telecom και του κινεζικού κολοσσού, Huawei, παγκόσμιου ηγέτη στη σταθερή και κινητή τηλεφωνία ενώ το 2017 οδήγησε στο λανσάρισμα του 4G δικτύου κινητής 1Gbs. Η ταχεία προώθηση του 5G στο Monaco, έρχεται σε συνέχεια της συνάντησης του Πρίγκηπα Αλβέρτου ΙΙ με τον Αναπληρωτή και εκ περιτροπής Πρόεδρο της Huawei, Guo Ping, η οποία έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνόδου κορυφής στο Davos. Σηματοδοτεί, επίσης, την επιθυμία του κράτους του Μονακό να αποκτήσει τις πιο αποτελεσματικές τεχνολογίες επικοινωνίας μέσω του παρόχου τηλεπικοινωνιών.

Μια πρώτη πιλοτική ζώνη θα είναι έτοιμη περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, στη διάρκεια του Monaco Yacht Show 2018. Το δίκτυο αναμένεται να αναπτυχθεί πλήρως, φιλοξενώντας τα πρώτα εμπορικά τερματικά, περί τα μέσα του 2019.

Martin Péronnet, Διευθύνων Σύμβουλος Monaco Telecom: «Αυτή η συνεργασία στοχεύει στη διαμόρφωση της εικόνας του ψηφιακού μέλλοντος του Μονακό. Το δίκτυο 5G θα αποτελέσει βασικό μοχλό για την ψηφιακή οικονομία και την ανάπτυξη της έξυπνης-πόλης. Η συνεργασία αυτή θα θεμελιώσει και επιταχύνει τη διαδικασία παροχής στο Μονακό, της καλύτερης ποιότητας ζωής στον κόσμο, μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας».

Shi Weiliang, Διευθύνων Σύμβουλος Huawei Γαλλίας: «Σηματοδοτεί ένα νέο βήμα στη συνεργασία μας, η οποία ξεκίνησε πριν από πέντε και πλέον χρόνια, επιβεβαιώνοντας τη θέση του Πριγκιπάτου του Μονακό ως παγκόσμιου ηγέτη όσον αφορά τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα. Θα ανοίξει τον δρόμο για την ταχύτερη ανάπτυξη ενός νέου τύπου υπηρεσιών “Έξυπνου Έθνους”,  για τους πολίτες μας».

Ο Frédéric Genta, εξέφρασε την ικανοποίησή του  για τη συνεργασία: «Η έναρξη του δικτύου 5G υπογραμμίζει τη φιλοδοξία και θέση μας ως πρωτοπόρους στον τομέα της συνδεσιμότητας, προ ψηφιακής μετάβασης. Ταυτόχρονα, αποδεικνύει ότι η ψηφιακή μετάβαση του Πριγκιπάτου και το στρατηγικό πλάνο της Monaco Telecom μπορούν να επιτευχθούν μόνο μέσω στενής συνεργασίας».