You are here

Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας Kinisis Ventures Ltd και IDEA Innovation Center

22/02/2019 10:52

Δυναμικές νεοφυείς εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Οι εταιρείες Kinisis Ventures Ltd και το IDEA Innovation Center υπέγραψαν πρόσφατα συμφωνία συνεργασίας, για την προώθηση καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups) και της επιχειρηματικότητας στην Κύπρο.

Η Kinisis Ventures είναι γνωστή στο νησί για τις υπηρεσίες που προσφέρει ως επιταχυντής. Αποτελείται από εξειδικευμένους επιχειρηματίες κυπριακής καταγωγής, οι οποίοι διαμένουν στις ΗΠΑ, με μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη επιτυχημένων εταιρειών.

Αξιοσημείωτη είναι η συνεργασία της Kinisis Ventures με κυβερνητικούς οργανισμούς όπως τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (CIPA) και το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) στην Κύπρο και στις ΗΠΑ.

Ο επιταχυντής οργάνωσε πρόσφατα συνέδριο με μεγάλη επιτυχία και παρουσίασε τις προοπτικές των νεοφυών εταιρειών από την Κύπρο για επέκταση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Τράπεζα Κύπρου και σε αυτό παρευρέθηκε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο.

Η συνεργασία της Kinisis Ventures με το IDEA θα αυξήσει την παραγωγικότητα και τον βαθμό υπηρεσιών που ήδη προσφέρονται σε κυπριακές νεοφυείς επιχειρήσεις και θα στηρίξει τη μελλοντική τους επιτυχία. Ταυτόχρονα, προωθείται το οικοσύστημα στην Κύπρο.

Το IDEA είναι το μεγαλύτερο εκκολαπτήριο-επιταχυντής στην Κύπρο και στοχεύει να εντάξει την Κύπρο σε ψηλότερη βαθμίδα στον χάρτη της διεθνούς καινοτομίας, μέσω δραστηριοτήτων που δημιουργούν κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, και δυναμικών συνεργασιών με τον διπλωματικό κόσμο στην Κύπρο και με παρουσία στο εξωτερικό.

Η συνεργασία με το Kinisis Ventures έχει αποφέρει θετικά αποτελέσματα, αφού δύο νεοφυείς εταιρείες του IDEA έχουν ήδη αρχίσει να συνεργάζονται επίσημα με τον επιταχυντή.

Η συμφωνία υπογράφτηκε από την κα Αγγέλα Παναγιώτου, Διευθύντρια του IDEA & Innovation Projects, Τράπεζα Κύπρου και τους συνιδρυτές της Kinisis Ventures, κ.κ. Ανδρέα Παναγή και Γιάννο Γεωργιάδη.