You are here

Συμφωνία ΣΥΛ και ΑΤΗΚ για διασφάλιση επιχειρησιακής συνέχειας σε περίπτωση ολικής καταστροφής

29/06/2021 12:25

Την επιχειρησιακή του συνέχεια σε περίπτωση ολικής καταστροφής, διασφάλισε το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας.

Μέσα στα πλαίσια σχετικής συμφωνίας μεταξύ του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας και της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, πραγματοποιήθηκε σήμερα με επιτυχία η τοποθέτηση των δεδομένων και εφαρμογών του Συμβουλίου, στον ειδικά διαμορφωθέντα χώρο υποδομής φιλοξενίας και παροχής υπηρεσιών επιχειρησιακής συνέχειας, ο οποίος αποτελεί ένα δεύτερο και απομακρυσμένο σημείο φύλαξης των δεδομένων από τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΛ, στη λεωφόρο Αθαλάσσας.

Η συμφωνία μεταξύ ΣΥΛ και ΑΤΗΚ, διασφαλίζει όπως σε περίπτωση ολικής καταστροφής του Συμβουλίου, διασφαλίζεται η επιχειρησιακή του συνέχεια, εντός 24 ωρών μετά από οποιαδήποτε καταστροφή.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας Κωνσταντίνο Παρμακλή, το ΣΥΛ, θα συνεχίσει την αναβάθμιση του συστήματος λειτουργίας του, με στόχο να πετύχει στο 99% την επιχειρησιακή του συνέχεια κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Ο κ. Παρμακλής μαζί με κλιμάκιο του ΣΥΛ, πραγματοποίησαν σήμερα, επί τόπου επίσκεψη κατά την διάρκεια της τοποθέτησης των δεδομένων και εφαρμογών στον ειδικά διαμορφωθέντα χώρο υποδομής φιλοξενίας και παροχής υπηρεσιών επιχειρησιακής συνέχειας των δεδομένων και εφαρμογών, της ΑΤΗΚ.