You are here

Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Γεροσκήπου και Πανεπιστημίου Νεάπολις

14/02/2020 12:06

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, συνεπές στον πυλώνα ανάπτυξής του με τη δέσμευση και τη διακηρυγμένη βούλησή του για συνεισφορά στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και ο Δήμος Γεροσκήπου, δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της επαρχίας Πάφου με μακρά ιστορική, πολιτιστική, κοινωνική και λαογραφική παράδοση, επισημοποίησαν τη συνεργασία τους μέσω της υπογραφής Συμφώνου Συνεργασίας με κοινή στόχευση τη σύγχρονη απάντηση και αντιμετώπιση όλων των σημαντικών θεμάτων και προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η υπογραφή της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης των δύο εταίρων  η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημoτικό Μέγαρο Γεροσκήπου και υπεγράφη εκατέρωθεν από τους Μιχάλη Παυλίδη, Δήμαρχο Γεροσκήπου και Καθ. Παντελή Σκλιά, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου.

Οι δύο πλευρές κατά την διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν για τις ανοικτές προκλήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ανταγωνιστικού περιβάλλοντος επιχειρηματικότητας και υπογράμμισαν την ανάγκη συνεργασίας της πανεπιστημιακής κοινότητας, ως φορέα εφαρμοσμένης γνώσης, επιστημονικής καινοτομίας, αλλά και πολιτιστικής καλλιέργειας και πρωτοπορίας, με τις τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές στη στόχευση της βιώσιμης προόδου και κοινωνικής συνοχής.

Όπως αναφέρεται, η  συνεργασία των δύο εταίρων αναφέρεται καταρχήν στη συμμετοχή του Δήμου Γεροσκήπου στο ευρύ δίκτυο συνεργασιών οργανισμών και επιχειρήσεων του Ευρωπαϊκού Έργου «Γραφεία Διασύνδεσης με την Αγορά Εργασίας», υλοποιούμενο από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου για σκοπούς τοποθέτησης φοιτητών στην αγορά εργασίας.

Παράλληλα, θα προβλέπει, ενισχύει και προωθεί δράσεις και συνέργειες, οι οποίες θα αναδεικνύουν ταυτόχρονα την πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική δραστηριοποίηση της τοπικής κοινωνίας της Γεροσκήπου σε συνάφεια και υποστήριξη από το ακαδημαϊκό, ερευνητικό και πολιτιστικό έργο του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, καταλήγει η ανακοίνωση.