You are here

Συνάντηση ΕΤΑΠ Λάρνακας με τον Υφυπουργό Τουρισμού

21/02/2019 17:46

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λάρνακα συνάντηση μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σάββα Περδίο. Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του Υφυπουργού για τα θέματα που απασχολούν την τουριστική βιομηχανία της Περιφέρειας Λάρνακας και ο συντονισμός για επίτευξη των επιδιώξεων του Υφυπουργείου και της εφαρμογής της στρατηγικής τουρισμού σε επαρχιακό επίπεδο.  

Στη συνάντηση συμμετείχαν τα Μέλη του Δ.Σ. της ΕΤΑΠ Λάρνακας, μεταξύ των οποίων οι Δημάρχοι Λάρνακας και Λευκάρων, καθώς και Δημάρχοι και Προέδροι Κοινοτικών Συμβουλίων και άλλων Τοπικών Αρχών Μελών της ΕΤΑΠ Λ/κας.

Ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λάρνακας κ. Ντίνος Λευκαρίτης ενημέρωσε τον Υφυπουργό για τα πέντε κυριότερα εκκρεμούντα έργα υποδομής που επηρεάζουν τον τουρισμό της Περιφέρειας που είναι: α) το χρονίζον θέμα της κατασκευής του δρόμου Λάρνακας-Δεκέλειας (φάσεις γ’ και δ’), έργο το οποίο εκκρεμεί εδώ και 30 χρόνια, β) η τροχοδρομημένη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου και η αποκατάσταση της περιοχής, γ) η επείγουσα ανάγκη δημιουργίας κυματοθραυστών στις περιοχές Βορόκληνης, Πύλας και Περβολιών καθότι παρατηρούνται έντονα φαινόμενα διάβρωσης, δ) η ανάπτυξη του ενιαίου έργου Λιμανιού-Μαρίνας, και ε) οι πολύ μεγάλες καθυστερήσεις στην ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου της Λάρνακας.

Στα πλαίσια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης γενικότερα θέματα που επηρεάζουν τον κυπριακό τουρισμό, όπως είναι οι μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίηση έργων υποδομής, η ανάγκη βελτίωσης της αεροπορικής συνδεσιμότητας της Κύπρου, το υποβαθμισμένο τουριστικό προϊόν, το σοβαρό πρόβλημα οπτικής ρύπανσης και η απουσία ξεκάθαρου branding τόσο για την Κύπρο όσο και για την κάθε περιοχή ξεχωριστά.

Οι εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών αναφέρθηκαν και σε θέματα που τους απασχολούν, παραθέτοντας συγκεκριμένες εισηγήσεις για βελτίωση της υποδομής και εμπλουτισμού του τουριστικού τους προϊόντος, γεγονός που θα βοηθήσει στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή τους.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού δήλωσε ότι η Λάρνακα δείχνει μια αξιοσημείωτη δυναμική στον τομέα του τουρισμού που θα πρέπει δεόντως να αξιοποιηθεί και υποσχέθηκε να μελετήσει τα θέματα που υποβλήθηκαν έτσι ώστε η Λάρνακα να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει.