You are here

Συνάντηση ΠΑΣΥΒΕΞ - ΥΠΕΜΠ

09/06/2008 14:09
Κλιμάκιο του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκύπριου Συνδέσμου Βιομηχάνων Επίπλου και Ξυλουργικών (ΠΑΣΥΒΕΞ) μέλος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), υπό του Προέδρου του κ. Ανδρέα Συλικιώτη συναντήθηκε με τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο επίπλου και ξυλουργικών στην Κύπρο και αποφασίστηκαν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για αντιμετώπιση τους έτσι ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ανάπτυξη του κλάδου.

Μεταξύ άλλων τέθηκαν και συζητήθηκαν τα θέματα της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας του κλάδου, της προώθησης των εξαγωγών, της προώθησης του κυπριακού επίπλου στην κυπριακή αγορά, τα προβλήματα των βιομηχανικών περιοχών, της εφαρμογής της νομοθεσίας για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού και της ανάγκης προσέλκυσης νέων ατόμων στον κλάδο.

Στα πλείστα θέματα που τέθηκαν υπήρξε ταύτιση απόψεων με τον κ. Υπουργό γι’ αυτό ο ΠΑΣΥΒΕΞ ευελπιστεί πως με την υλοποίηση των μέτρων που αποφασίστηκαν θα στηριχθεί έμπρακτα η κυπριακή βιομηχανία επίπλου και ξυλουργικών κατασκευών.