You are here

Συνάντηση Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων με Υπουργό Εσωτερικών

01/06/2020 14:04

 Στόχος η επανεκκίνηση της οικονομίας

Κατά τη διάρκεια συνάντησης αντιπροσωπείας του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων με τον Υπουργό Εσωτερικών, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ανδρέας Δημητριάδης παράθεσε τις θέσεις και τις εισηγήσεις του Συνδέσμου, τονίζοντας την αναγκαιότητα της επίλυσης των προβλημάτων που υπάρχουν στην υλοποίηση των μεγάλων αναπτύξεων στον τόπο.

Ιδιαίτερα την περίοδο αυτή που η οικονομία του τόπου κλονίζεται, λόγω της επιδημίας του COVID-19, η προσέλκυση ξένων επενδυτών θα αποτελέσει ισχυρό στήριγμα στην επανεκκίνηση της οικονομίας και γενικότερα στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης του τόπου μας.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα που αφορούν τη δημιουργία Γηπέδων Γκολφ, καθώς και τις Ενοποιημένες Αναπτύξεις Μεγάλων και Σύνθετων Χρήσεων, η υλοποίηση των οποίων θα δώσει ισχυρή ώθηση στην οικονομία του τόπου, θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα αναβαθμίσει ποιοτικά το τουριστικό προϊόν της Κύπρου.

Για την υλοποίηση των πιο πάνω αποτελεί επιτακτική ανάγκη η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των έργων και η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας που αποτελεί τροχοπέδη στην όλη προσπάθεια.

Προς την κατεύθυνση αυτή η άμεση προώθηση και η ψήφιση του Επενδυτικού Νόμου από τη Βουλή, θα αποτελέσει ένα ισχυρό αναπτυξιακό εργαλείο στην αντιμετώπιση του αναχρονιστικού συστήματος αδειοδότησης των μεγάλων στρατηγικών έργων και θα ενισχύσει με τον τρόπο αυτό, ακόμα περισσότερο το ρεύμα για το σχεδιασμό, την προσέλκυση και τη βιωσιμότητα των Μεγάλων Αναπτυξιακών Έργων.