You are here

Συνέδριο με θέμα «Το Παγκόσμιο Ενεργειακό Τοπίο και η Ανατολική Μεσόγειος»

22/10/2019 11:17

Η Εταιρεία Κυπριακών Οικονομικών Μελετών διοργανώνει συνέδριο με θέμα «Το Παγκόσμιο Ενεργειακό Τοπίο και η Ανατολική Μεσόγειος» με ομιλητές τους Nick Butler και Charles Ellinas.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Οκτωβρίου στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου και θα αρχίσει στις 17:45. Ο Nick Butler θα παρουσιάσει το θέμα «Η μεταβαλλόμενη παγκόσμια αγορά ενέργειας και τα ζητήματα που εγείρονται για την Ανατολική Μεσόγειο» και ο Charles Ellinas το θέμα «Εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο - Αξίζει το Φυσικό Αέριο τα Προβλήματα που Προκαλεί;». Το συνέδριο θα διεξαχθεί στα αγγλικά και είναι ανοικτό για το κοινό. Για συμμετοχές ενημερώστε στη διεύθυνση (RSVP: [email protected])

Ο Nick Butler, διεθνούς φήμης εμπειρογνώμονας στον τομέα της ενέργειας, είναι επισκέπτης καθηγητής και πρόεδρος του Ινστιτούτου Πολιτικής του πανεπιστημίου Kings του Λονδίνου. Εργάστηκε για 29 χρόνια στην BP, όπου για πέντε χρόνια ήταν αντιπρόεδρος του Ομίλου για την πολιτική ανάπτυξης και στρατηγικής. Διετέλεσε επίσης ανώτερος σύμβουλος του πρώην βρετανού πρωθυπουργού Gordon Brown και Πρόεδρος του Κέντρου Ενεργειακών Μελετών του Cambridge. Συνεργάζεται τακτικά με τους Financial Times.

Ο Charles Ellinas εργάζεται στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου για περισσότερο από 35 χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Μέση Ανατολή. Είναι  Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της εταιρείας EC Natural Hydrocarbons με έδρα την Κύπρο, η οποία προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες και διαχείριση έργων στους τομείς της ενέργειας. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Κρατικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου μεταξύ 2012 και 2013. Διετέλεσε επίσης Διευθύνων Σύμβουλος  πετρελαίου, φυσικού αερίου και πετροχημικών στον Όμιλο Mott McDonald, όπου εργάστηκε για 25 χρόνια.