You are here

Συνεργασία Ελληνικής Τράπεζας με την πολυτεχνική σχολή

07/10/2007 15:46
Η Ελληνική Τράπεζα, ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε συνεργασία και οικονομική ενίσχυση, για σκοπούς έρευνας, του Εργαστηρίου Φυσιολογίας & Βιοιατρικής Απεικόνισης 'Ιπποκράτης' του Τμήματος Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η κίνηση, αναφέρει, εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς της. Στόχος της έρευνας, που θα διαρκέσει 2-3 χρόνια, είναι η ανάπτυξη τεχνικών και η προώθηση της μελέτης του καρδιαγγειακού συστήματος και της καρδιακής μηχανικής σε ζωικούς οργανισμούς όπως τα κανονικά και γενετικά ποντίκια.

Υπεύθυνος της έρευνας είναι ο Δρ. Χριστάκης Κωνσταντινίδης/Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής. Αποτέλεσμα της έρευνας θα είναι η λεπτομερής μελέτη της μεταβολής της καρδιακής μηχανικής σε διάφορες παθήσεις, με αλλαγές στο γενετικό κώδικα, βοηθώντας έτσι την εξαγωγή συμπερασμάτων τα οποία ελπίζεται να αποδειχθούν βοηθητικά για τον άνθρωπο.

Απώτερος στόχος είναι η προσφορά γνώσης προς την επιστημονική κοινότητα και τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν από καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως έμφραγμα, καρδιομυοπάθειες, καρδιακή ανεπάρκεια κ.ά. Ο τομέας της έρευνας, που στο τόπο μας βρίσκεται ακόμη στα αρχικά στάδια, αποτελεί το μέλλον της επιστήμης και θα δώσει λύσεις σε πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας.

Στελέχη του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας με επικεφαλής τον Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή κ. Μάκη Κεραυνό επισκέφθηκαν το εργαστήριο όπου διεξάγεται η έρευνα και παρέδωσαν τη σχετική επιταγή στον υπεύθυνο της έρευνας καθηγητή Δρα Χριστάκη Κωνσταντινίδη.