You are here

Συνεργασία Πανεπιστημίου Κύπρου και Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών για την καλύτερη διαχείριση του στόλου της Δημόσιας Υπηρεσίας

21/05/2019 16:09

Η συνέργεια του Πανεπιστημίου Κύπρου με τη δημόσια υπηρεσία και διοίκηση αποτελεί επιδίωξη του οργανισμού, καθώς σκοπός του είναι και η κοινωνική συνεισφορά για πρόοδο και ανάπτυξη.

Μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο το Κέντρο Αριστείας ΚΟΙΟΣ παρέχει τεχνογνωσία και συνεργάζεται επιτυχώς με δημόσιους φορείς, μεταξύ αυτών και το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων.

Η συνεργασία αυτή είμαι βέβαιος ότι θα φανερώσει ότι η έρευνα και η καινοτομία έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, επιδρούν και συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό της. Πολύ σύντομα το Κέντρο Αριστείας ΚΟΙΟΣ και το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων θα σφραγίσουν τη μεταξύ τους συνεργασία με μνημόνιο συναντίληψης που θα προνοεί τη μεταφορά τεχνογνωσίας και τη χρήση των ερευνητικών συμπερασμάτων για σκοπούς βελτίωσης των διαδικασιών, λειτουργιών και πολιτικών εφαρμογής της τεχνολογίας στον δημόσιο τομέα από το Τμήμα ΗΜΥ.

Πιο συγκεκριμένα η συμφωνία αναφέρεται σε εκπόνηση ερευνητικών δράσεων που θα αποσκοπούν στην ανάλυση δεδομένων που συλλέγονται από το Σύστημα Διαχείρισης Στόλου της Δημόσιας Υπηρεσίας και την ανάπτυξη ευφυών αλγορίθμων με σκοπό την αποτελεσματικότερη λειτουργία του στόλου.

Το όφελος βεβαίως θα μετακυλιστεί από τη δημόσια υπηρεσία στον πολίτη, καθώς η ανάπτυξη έξυπνων τεχνολογιών καθιστά την επικοινωνία με τους πολίτες ευκολότερη και ταχύτερη.

Στόχος είναι ο εκσυγχρονισμός προς το καλύτερο των συστημάτων μεταφορών, της ηλεκτρονικής επικοινωνίας, των δημόσιων έργων, των ταχυδρομικών υπηρεσιών και του συνόλου των ηλεκτρομηχανολογικών υπηρεσιών που εξυπηρετούν άμεσα ή έμμεσα άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Άλλωστε η μετεξέλιξη του ΚΟΙΟΣ σε Κέντρο Αριστείας αποσκοπεί στην καλλιέργεια κουλτούρας έρευνας για ανάπτυξη, έρευνας στην πράξη, καινοτομίας δηλαδή και επιχειρηματικών δράσεων που καθιστούν τη ζωή των πολιτών ευκολότερη.

Είμαι βέβαιος ότι αυτή είναι η απαρχή μίας εποικοδομητικής συνεργασίας που θα αποδείξει ότι η διασύνδεση του πανεπιστημίου με την κοινωνία και τη βιομηχανία μόνο ωφέλιμη είναι για την κοινωνία.