You are here

Συνεργασία Renault και Microsoft

07/07/2008 14:53
Επαναστατικό το site του Renault Laguna Coupe

Συνεργασία με τον γίγαντα της πληροφορικής Microsoft ανακοίνωσε η Renault, με στόχο την προώθηση του νέου Laguna Coupe. Ειδικότερα η συνεργασία αφορά την εξέλιξη της ιστοσελίδας του εντυπωσιακού κουπέ (www.laguna-coupe.com) μέσω της εταιρείας Tequilarapido. Η ιστοσελίδα του Renault Laguna Coupe είναι από τις 24 Μαΐου, η πρώτη ιστοσελίδα κατασκευαστή αυτοκινήτων, η οποία διαθέτει την τεχνολογία Silverlight, δεύτερης γενιάς με το χαρακτηριστικό Deep Zoom, μιας επαναστατικής τεχνολογίας που προσφέρουν μια άνευ προηγουμένου λεπτομέρεια στην απεικόνιση ενός προϊόντος.

Το Microsoft Silverlight 2.0, ένα λογισμικό πολυμέσων στο διαδίκτυο, που διατίθεται δωρεάν, το οποίο χρησιμοποιείται από την ιστοσελίδα του Laguna Coupe για να παρέχει μοναδικές εμπειρίες στον επισκέπτη, περιλαμβανομένων video πολύ υψηλής ποιότητας. Παράλληλα, η τεχνολογία Silverlight Deep Zoom θα επιτρέπει στους επισκέπτες να βλέπουν φωτογραφίες υψηλής ποιότητας και ευκρίνειας του Laguna Coupe, αλλά το σημαντικότερο, τους επιτρέπει να μεγεθύνουν τις φωτογραφίες και να βλέπουν λεπτομέρειες χωρίς επίδραση στην ταχύτητα του κατεβάσματος.

Το φιλόδοξο αυτό σχέδιο επικοινωνίας για την προώθηση του Laguna Coupe περιλαμβάνει ένα διαδικτυακό σύστημα που εξελίχθηκε από την Tequilarapido, μαζί με άλλα στοιχεία, τα οποία θα κορυφωθούν μέχρι την έναρξη των πωλήσεων του Laguna Coupe τον Οκτώβριο του 2008.

Ο Ανώτερος Εκτελεστικός της Tequilarapido, Toufik Lerari δήλωσε ότι για την εξέλιξη του microsite, εργάστηκαν καλλιτέχνες, σχεδιαστές, καθώς και πεπειραμένοι bloggers.

Από την πλευρά του, ο Marc Jalabert, Διευθυντής του Τμήματος Πλατφορμών και Οικοσυστημάτων της Microsoft Γαλλίας, ανέφερε πως "σε αυτή την καινοτόμα συνεργασία εργαστήκαμε με την Renault για να διερευνήσουμε πώς νέες τεχνολογίες μπορούν να επιφέρουν επανάσταση στην πραγματική διαδραστικότητα με το νέο Laguna Coupe".