You are here

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ - Όμιλου Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου

03/08/2021 10:19

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και ο Όμιλος Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου (Famagusta Tennis Club – FTC) έχουν υπογράψει Πρωτόκολλο Συνεργασίας με σκοπό τον σχεδιασμό και την υλοποίηση κοινών δράσεων προς όφελος τόσο των φοιτητών του Πανεπιστημίου όσο και των αθλητών του Ομίλου, αλλά και ευρύτερα της κυπριακής και τοπικής κοινωνίας.

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης και ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου κ. Πέτρος Αθηνάκης, στο πλαίσιο ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο ΤΕΠΑΚ, κατά τη διάρκεια της οποίας, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν στον αθλητισμό, ως επίσης τρόποι συνεργασίας στους τομείς της εκπαίδευσης, της επιστήμης και της έρευνας.

Το Μνημόνιο προβλέπει την από κοινού συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από άλλους φορείς χρηματοδότησης έρευνας ως επίσης τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις, συνέδρια και άλλου τύπου συναντήσεις που έχουν σχέση με τον αθλητισμό και τις διάφορες εκφάνσεις του στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Προβλέπει επίσης την παραχώρηση διευκολύνσεων σε φοιτητές που ασχολούνται με τον αθλητισμό και ειδικότερα την αντισφαίριση και την παραχώρηση υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές στο ΤΕΠΑΚ σε εξαίρετους αθλητές, ως επίσης την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων αμφότερων των μερών για σκοπούς άθλησης, προπόνησης, αγώνων και εκπαίδευσης.

Η συνεργασία προβλέπει ακόμη τη συμμετοχή του ΤΕΠΑΚ στην εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση και προετοιμασία των νέων πρωταθλητών/πρωταθλητριών για διπλή καριέρα (dual career) καθώς επίσης την παροχή εκπαίδευσης από το ΤΕΠΑΚ σε στελέχη του Ομίλου Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου και αντιστρόφως. Προβλέπει τέλος, την ηλεκτρονική πρόσβαση του προσωπικού του Ομίλου στη βιβλιοθήκη του ΤΕΠΑΚ και παροχή διευκολύνσεων στο δανεισμό βιβλίων.

Κατά την τελετή υπογραφής του Μνημονίου, συζητήθηκε, επίσης, η μελλοντική αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων που θα ανεγερθούν στον χώρο των νέων, ιδιοκτητων, φοιτητικών εστιών στον πρώην οικισμό Βερεγγάρια στον Δήμο Κάτω Πολεμιδιών, ως επίσης η άντληση γνώσεων και βέλτιστων πρακτικών σε θέματα αθλητισμού, από τη συμμετοχή του ΤΕΠΑΚ στη Συμμαχία, μαζί με άλλα επτά Ευρωπαϊκά, δημόσια, τεχνολογικά πανεπιστήμια από ισάριθμες ευρωπαϊκές χώρες, για τη δημιουργία ενός κοινού Ευρωπαϊκού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου (EUt+).

Τονίστηκε, ακόμη, η ανάγκη ανάπτυξης του πανεπιστημιακού αθλητισμού στην Κύπρο, με πρωτοβουλία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου για να δοθεί έμφαση σε Διαπανεπιστημιακά πρωταθλήματα αντισφαιρίσεως υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού ΚΟΠΑ, ως μέλος της, ως επίσης η σημασία της ανάπτυξης του αθλητισμού στη Λεμεσό, μέσω της συνεργασίας μεταξύ τοπικών φορέων και οργανισμών. 

Στην τελετή συμμετείχαν ο (τέως) Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου κ. Νικόλας Ιορδάνου, ο Εκτελεστικός Διευθυντής κ. Νικόλας Νεοφύτου, ο κ. Γιώργος Βραχίμης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Ευημερίας, Δρ Βασίλης Πρωτοπαπάς, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Επικοινωνίας, Προώθησης και Διεθνοποίησης, κ. Μαρίνος Βουκής και ο Λειτουργός Αθλητισμού του Πανεπιστημίου, κ. Ευριπίδης Δημοσθένους.