You are here

Τα Public παρέδωσαν 1300 tablets στο Υπουργείο Παιδείας

29/05/2020 12:08

Η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της δωρεάς του Ομίλου Olympia για την καταπολέμηση του COVID-19

Στο πλαίσιο της δωρεάς του προς το κυπριακό δημόσιο, αξίας 250.000 ευρώ για την αντιμετώπιση του COVID-19 προς το σύστημα Υγείας, Παιδείας και ευπαθείς φορείς, ο Όμιλος Olympia (Public, SoftOne, Westnet) ξεκίνησε με την πρώτη παράδοση.

Την Τρίτη 26 Μαΐου, τα Public παρέδωσαν 1300 tablets στο Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας με στόχο τη διευκόλυνση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Οι συσκευές θα μοιραστούν άμεσα στα σχολεία προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από μαθητές και μαθήτριες της Δημοτικής Εκπαίδευσης (5η και 6η τάξη).

Σε μια λιτή τελετή παράδοσης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και τηρουμένων όλων των επισήμων οδηγιών για διαφύλαξη της υγείας των παρευρισκομένων και του προσωπικού του Υπουργείου, εκπρόσωποι του Ομίλου Olympia και των Public παρέδωσαν τα tablets στον Υπουργό κ. Πρόδρομο Προδρόμου. 

Παραλαμβάνοντας τις συσκευές ο κ. Προδρόμου ευχαρίστησε την Olympia και τα Public υπογραμμίζοντας τη μεγάλη σημασία που αποδίδει το Υπουργείο και η Κυβέρνηση σε τέτοιες πρωτοβουλίες. «Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση προχωρά κανονικά και αποτελεί κατάκτηση για το δημόσιο σχολείο της Κύπρου. Ενισχύουμε συστηματικά εκπαιδευτικούς και μαθητές στα σχολεία μας και ως Υπουργείο προχωράμε, σε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό με στόχο την ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Αξιοποιώντας τα ψηφιακά μέσα –όπως αυτά που παραλάβαμε σήμερα από τα Public–αναβαθμίζουμε την παιδαγωγική προσέγγιση και διανοίγουμε νέους μαθησιακούς ορίζοντες», πρόσθεσε ο κ. Προδρόμου.

Αναφερόμενος στη δωρεά ο Γενικός Διευθυντής των Public στην Κύπρο, κ. Δημήτρης Φιλόπουλος, τόνισε: «Στα Public πιστεύουμε ότι κάθε οικογένεια πρέπει να έχει πρόσβαση στη σύγχρονη τεχνολογία και να ωφελείται από τις μεγάλες δυνατότητές της. Με την κίνηση αυτή ανταποδίδουμε την εμπιστοσύνη πελατών και συνεργατών που τιμούν τα Public με την προτίμησή τους σε μια κρίσιμη περίοδο».

Μιλώντας εκ μέρους του Ομίλου Olympia Κύπρου, ο Finance & Operations Manager Γιώργος Σαμοΐλης, σημείωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ως Όμιλος, έχουμε την ευκαιρία να υποστηρίξουμε το δύσκολο έργο του Υπουργείου Παιδείας. Τον τελευταίο μήνα είδαμε μια συλλογική προσπάθεια κοινωνίας και πολιτείας. Βάζουμε όλοι τα δυνατά μας για να μείνουμε ασφαλείς και να βγούμε από αυτήν την περιπέτεια πιο δυνατοί».

Ο Όμιλος Olympia, με ιδρυτή τον Πάνο Γερμανό, αποτελεί υπερήφανο μέλος της κυπριακής επιχειρηματικής κοινότητας με έδρα τη Λεμεσό και δραστηριότητα από το 1998. Ο Όμιλος μεταξύ άλλων έχει βραβευτεί το 2018 ως καλύτερος μακροχρόνιος επενδυτής.