You are here

Ταξίδι στην ιστορία της Honda με ένα μόνο κλικ

20/11/2020 13:07

Μέσα από την τρισδιάστατη εικονική περιήγηση, το μουσείο Honda Collection Hall εκθέτει πέραν των 300 μοντέλων

Η συλλογή περιλαμβάνει θρυλικά μοντέλα όπως το T360, το πρώτο αμάξι που κατασκεύασε η Honda καθώς και το RA271, την πρώτη απόπειρα της εταιρείας στην Formula 1.

Η έκθεση προσφέρει μια μοναδική αναδρομή στην ιστορία της Honda μέσα από μια μεγάλη αποκλειστική συλλογή αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών και αγωνιστικών μοντέλων.

Με περισσότερα από 300 εκθέματα, το μουσείο Honda Collection Hall (HCH), που βρίσκεται στην πίστα αγώνων ταχύτητας Twin Ring Motegi στην Ιαπωνία, διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή προϊόντων Honda. Σήμερα, μέσω της την τρισδιάστατης εικονικής περιήγησης (Virtual Tour), το κοινό έχει πλέον τη δυνατότητα  να επισκεφθεί το μουσείο με μόνο ένα κλικ στο https://www.honda.com/collection-hall-gallery. Μέσα από μια συλλογή αυτοκινήτων, μοτοσικλετών, αγωνιστικών μοντέλων και μονάδες ισχύος, το μουσείο προσκαλεί τους επισκέπτες σε μια μοναδική αναδρομή στην ιστορία της Honda.

Το Μουσείο άνοιξε τις πόρτες του το 1998 με την ευκαιρία της 50ης επετείου της Honda, με στόχο να αναδείξει τα όνειρα και το πάθος που ενέπνευσαν τα μοντέλα μαζικής παραγωγής και τα αγωνιστικά οχήματα της εταιρείας.

Στις πρωτοφανείς συνθήκες που βιώνουμε, συνεπεία της πανδημίας, το κοινό αναζητεί τρόπος να ξεφύγει από τη δύσκολη καθημερινότητα και σε αυτήν ακριβώς την ανάγκη ανταποκρίνεται η τρισδιάστατη εικονική περιήγηση στο μουσείο Honda Collection Hall.

Τρεις όροφοι

Η εικονική περιήγηση παρουσιάζει το μουσείο όπως είναι στην πραγματικότητα, δίνοντάς μας την ευκαιρία να φανταστούμε πως θα ήταν να ταξιδεύαμε στο σπίτι της Honda για να ξαναζήσουμε την 70χρονη ιστορία της εταιρείας, μέσα από τα πιο εμβληματικά προϊόντα της. Από την άνεση του σπιτιού μας μπορούμε να περιηγηθούμε στους χώρους του τριώροφου μουσείου και να μελετήσουμε τη μεγάλη συλλογή οχημάτων που αποτελούν σταθμό για την Honda.

Στον δεύτερο όροφο εκτίθενται τα αυτοκίνητα, οι μοτοσυκλέτες και άλλα μηχανήματα που παράγει η εταιρεία, με το S500, το πρώτο μικρό σπορ αυτοκίνητο της εταιρείας από το 1963, να κλέβει την παράσταση. Εκθέτοντας μερικά θρυλικά μοντέλα της μάρκας όπως το Prelude, το NSX, και Civic, το μουσείο διηγείται την ιστορία της εξέλιξης της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα μίνι αυτοκίνητα και τα ιαπωνικά kei, τα οποία γνωρίζουν ιδιαίτερη επιτυχία στην ιαπωνική αγορά. Επιπρόσθετα, εκτίθενται μερικά από τα παλαιότερα μοντέλα, όπως το Honda N360, το πρώτο μίνι αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής, που λανσαρίστηκε στην αγορά το 1967, καθώς και εμβληματικά μοντέλα μοτοσυκλετών όπως η CB750, η πρώτη τετρακύλινδρη μοτοσικλέτα παραγωγής και η NR 750 με τα οβάλ πιστόνια.

Ο τρίτος όροφος είναι αφιερωμένος στην αγωνιστική πλευρά της Honda, παρουσιάζοντας μονοθέσια αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες με τις οποίες διαγωνίστηκε και συνεχίζει να διαγωνίζεται η εταιρεία. Σε αυτή την αίθουσα εκτίθενται μερικά εμβληματικά μοντέλα, όπως μεταξύ άλλων η μονάδα ισχύος McLaren με μηχανή Honda που οδήγησε ο Βραζιλιάνος Ayrton Senna και η εξακύλινδρη RC166 που οδηγήθηκε στην νίκη πολλές φορές στο Isle of Man Tourist Trophy, από τον Mike Hailwood.

Εργοστάσιο των ονείρων

Το μουσείο Honda Collection Hall εγκαινιάστηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας της εταιρείας να αναδείξει την ιστορία της Honda, καθώς και να αξιοποιήσει την τεχνολογία ώστε να βελτιώσει την εμπειρία του κοινού.

Η εταιρεία ουσιαστικά γεννήθηκε τη δεκαετία του ’40, όταν ο Soichiro Honda, μετέπειτα ιδρυτής της, προσάρμοσε ένα κινητήρα γεννήτριας που χρησιμοποιούσαν για τα ραδιόφωνα της εποχής, στο ποδήλατο της γυναίκας του, με σκοπό να διευκολύνει την καθημερινή διαδρομή της στην αγορά. Το 1946, ανέπτυξε περαιτέρω την ιδέα του και ξεκίνησε να διαθέτει στην αγορά, μηχανές εξοπλισμένες με δεξαμενές καυσίμων, επιταχυντές, συρματόσχοινα και άλλα εξαρτήματα που ταίριαζαν σε κάθε ποδήλατο. Η μηχανή έγινε γνωστή ως η Μηχανή Ποδηλάτων της Honda, και δύο χρόνια αργότερα, ο Soichiro ίδρυσε την Honda Motor Company.