You are here

Τελετή καλωσορίσματος νέων μελών από την ACCA στην Κύπρο

24/03/2022 11:25

Η ACCA  ( Ένωση Ορκωτών Εγκεκριμένων Λογιστών)  Κύπρου διοργάνωσε μια τελετή νέων μελών για να αναγνωρίσει και να καλωσορίσει τα νέα μέλη στην εκλεκτή οικογένεια της ACCA και να αναγνωρίσει τους φοιτητές με τις υψηλότερες βαθμολογίες στις εξετάσεις  της  ACCA. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία την Τετάρτη 16 Μαρτίου για να γιορτάσει την επιτυχία και τα επιτεύγματα των μελών της ACCA, τα οποία  απέκτησαν την ιδιότητα του μέλους μεταξύ των ετών 2019-2021.

Αυτά τα νέα μέλη αποτελούν μέρος της ζωντανής κοινότητας της  ACCA παγκοσμίως, η οποία πλέον αποτελείται από περισσότερα από 233.000 μέλη και 536.000 μελλοντικά μέλη σε 178 χώρες.

 Η τελετή ξεκίνησε με ένα μήνυμα καλωσορίσματος από την Πρόεδρο της ACCA κα Orla Collins που ανέφερε στα νέα μέλη ότι η γενιά τους είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον του αειφόρου επιχειρείν, μιας και έχουν την εμπειρογνωμοσύνη να στηρίξουν τη νέα οικονομία που αναδύεται.

 Ακολούθησε χαιρετισμός του κ. Abdul Goffar, Επικεφαλή της ACCA Δυτικής Ευρώπης, ο οποίος καλωσόρισε τους καλεσμένους στην οικογένεια μελών της ACCA που συνεχώς μεγαλώνει. Ο κ. Goffar πρόσθεσε ότι τα νέα μέλη και οι απόφοιτοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα περήφανοι καθώς έχουν προκριθεί ως μέλη της ACCA μέσα σε  δύσκολες συνθήκες και  χρειάστηκε  να προσαρμοστούν στις νέες πραγματικότητες πολύ γρήγορα καθώς παράλληλα αναλάμβαναν πολλές ευθύνες εν μέσω μιας παγκόσμια πανδημία που τους καλούσε να κάνουν αρκετούς συμβιβασμούς. Συνέχισε προσθέτοντας ότι τα μέλη δεν πρέπει να βλέπουν τη βραδιά ως το τέλος του ταξιδιού τους αλλά την πρώτη βραδιά ενός νέου ταξιδιού επαγγελματίες λογιστές που θα υποστηρίξουν το μέλλον όχι μόνο του επαγγέλματός μας αλλά και του πλανήτη.

Στην ομιλία του, ο επίτιμος ομιλητής, πρώην Υπουργός Οικονομικών κος Τάκης Κληρίδης και νυν Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομίας και Ανταγωνισμού και μέλος της ACCA μίλησε στα μέλη σχετικά με την αξία της πιστοποίησης  ACCA και πώς αυτή θα βοηθήσει στη διαμόρφωση της καριέρας τους. Ενθάρρυνε δε τα μέλη να εργαστούν με αξίες επαγγελματισμού και να θέσουν τους στόχους τους  και να τους κυνηγήσουν.

Μεταξύ των πολλών εκλεκτών προσκεκλημένων που εκπροσώπησαν κορυφαίους οργανισμούς και κορυφαίους εργοδότες στην Κύπρο ήταν ο κ. Πιερής Μάρκου Πρόεδρος του ΣΕΛΚ, η Γενική Λογίστρια κα Ρέα Γεωργίου (μέσω διαδικτύου), ο κ. Κυριάκος Ιορδάνου Γενικός Διευθυντής του ΣΕΛΚ, ο κ. Σωκράτης Ευστρατίου από την Baker Tilly, ο κ. Γιάννης Λεωνίδου από την Deloitte, ο κ. Γιώργος Λιασής από την EY ο κ. Σταύρος Ιωάννου από την Grant Thornton, ο κ. Μιχάλης Αντωνιάδης από την KPMG και ο κ. Φίλιππος Σωσείλος από την PwC.

Η τελετή των νέων μελών ήταν μια εκδήλωση με περισσότερους από 400 συμμετέχοντες που εκπροσωπούσαν νέα μέλη της ACCA, εργοδότες, εκπαιδευτικά κέντρα και ινστιτούτα και  φοιτητές. Η εκδήλωση διεξήχθη σε υβριδικά με  τα μέλη και τους  καλεσμένους να έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ φυσικής και εικονικής παρουσίας.