You are here

Τελετή Βράβευσης για το πρόγραμμα «Μαθαίνω για τα Δάση –LEAF» με τη χορηγία της Eurolife

12/06/2019 10:26

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Γερμασόγειας στην Λεμεσό η τελετή βράβευσης για το πρόγραμμα «Μαθαίνω για τα Δάση –LEAF».

Στην τελετή βραβεύτηκαν τα σχολεία και τα παιδιά που ανέπτυξαν περιβαλλοντική δράση, ιδιαίτερα στο θέμα του δάσους μέσα από το Αναλυτικό Πρόγραμμα της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αειφόρο Ανάπτυξης. Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στο παγκόσμιο πρόγραμμα «Μαθαίνω για τα Δάση – LEAF».

Τη σχολική χρονιά 2018-2019, έλαβαν μέρος πάνω από 80 Δημοτικά Σχολεία Παγκύπρια στο πρόγραμμα «Μαθαίνω για τα Δάση – LEAF». Κατά τη διάρκεια του προγράμματος διεξήχθη διαγωνισμός «Δημιουργία βίντεο για τα Δάση της Κύπρου» όπου το πρώτο βραβείο πήραν το Δημοτικό Κρυφό Σχολείο και το Ειδικό σχολείο Ευαγγελισμός. Το έπαθλο ήταν ένα σακίδιο με πλήρη εξοπλισμό για εξερεύνηση του δάσους για όλους τους μαθητές των βραβευμένων τάξεων.

Στη συνέχεια της τελετής οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παίξουν με το επιδαπέδιο παιχνίδι «Ο θησαυρός της φύσης» όπου κέρδισε πέρσι στο διαγωνισμό.

Υπεύθυνο για το Πρόγραμμα «Μαθαίνω για τα Δάση» σε παγκόσμιο επίπεδο είναι το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης FEE Foundation for Environmental Education και η CYMEPA όπου είναι ο Εθνικός Χειριστής όλων των Προγραμμάτων του. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα διεξάγονται σε συνεργασία με τους αρμόδιους λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Το πρόγραμμα «Μαθαίνω για τα Δάση» αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό πυλώνα δράσης του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Πρόληψη» της EuroLife, που φροντίζει μέσα από ανάλογες χορηγίες να προσφέρει στους συνανθρώπους τα εφόδια, αλλά και τα μέσα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και υγείας σε όλα τα επίπεδα της υγιεινής διατροφής, της άσκησης, αλλά και την αγάπη για τη φύση και το περιβάλλον.

Γιατί η πρόληψη δεν είναι σχήμα λόγου. Είναι τρόπος ζωής!