You are here

Τελετή Βράβευσης Παγκύπριου Μαθητικού Διαγωνισμού για την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου

10/05/2021 16:43

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά παγκύπριος μαθητικός διαγωνισμός με θέμα «Είμαι νέος και δημιουργώ ένα μέλλον χωρίς καρκίνο», από το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου και οκτώ Συνδέσμους Ασθενών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και του Υπουργείου Υγείας.

Σε ειδική διαδικτυακή εκδήλωση, την Πέμπτη 13 Μαΐου στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Απονομής Βραβείων του Παγκύπριου Μαθητικού Διαγωνισμού «Είμαι νέος και δημιουργώ ένα μέλλον χωρίς καρκίνο», που θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω της σελίδας του SupportCY της Τράπεζας Κύπρου στο Facebook.

Η πρωτοβουλία για την οργάνωση του Διαγωνισμού εντάχθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού και ιδιαίτερα των νέων για την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου που τιμάται κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου και την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου που τιμάται στις 15 Φεβρουαρίου.

Κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης θα δοθούν στους νικητές χρηματικά έπαθλα από την Τράπεζα Κύπρου αξίας €300 (πρώτο βραβείο), €200 (δεύτερο βραβείο) και €100 (τρίτο βραβείο) για τους τρεις πρώτους νικητές της κάθε κατηγορίας, οι οποίοι έχουν επιλεγεί από ειδική κριτική επιτροπή που όρισαν οι Διοργανωτές.

Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, κλήθηκαν να υποβάλουν τις ιδέες τους μέσα από τις εξής κατηγορίες:   

  1. Τραγούδι: δημιουργία τραγουδιού με στίχο και μελοποίησή του στην ελληνική ή κυπριακή διάλεκτο.
  2. Εικαστική δημιουργία: δημιουργία πίνακα ζωγραφικής ή αφίσας.
  3. Έκθεση ιδεών: συγγραφή δοκιμίου στην ελληνική ή αγγλική γλώσσα, μέχρι 500 λέξεις.

Την τελετή βράβευσης θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Ανδρέας Γιόρτσιος.

Συνδιοργανωτές του διαγωνισμού είναι το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ), ο Σύνδεσμος «Ένα όνειρο, μια Ευχή», ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, η Europa Donna Κύπρου, ο Europa Uomo Κύπρου, το Ίδρυμα «Χριστίνα Α. Αποστόλου» και ο Σύνδεσμος Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου. Τον διαγωνισμό στηρίζει η Τράπεζα Κύπρου.