You are here

Τελευταία ευκαιρία να δείτε την έκθεση «1940 Πρόσωπα και Εικόνες Κύπρος – Ελλάδα» στο Πολιτιστικό ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

27/05/2020 14:12

Ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο για γνωστές και άγνωστες πτυχές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Κάθε πρόσωπο και μια ιστορία. Κάθε εικόνα και ένας μεγάλος αγώνας. Χιλιάδες κόσμου έσπευσαν να αποτίσουν φόρο τιμής στους επώνυμους και ανώνυμους ήρωες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με την επίσκεψή τους στην έκθεση «1940 Πρόσωπα και Εικόνες. Κύπρος - Ελλάδα» του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου.

Όσοι δεν είχαν την ευκαιρία να την επισκεφθούν τώρα μπορούν, καθώς η έκθεση ανοίγει και πάλι τις πόρτες της για το κοινό,για τελευταία φορά, από την 1η Ιουνίου μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020.

Η έκθεση αποτελεί ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο που «ψηλαφεί» τις ματωμένες πτυχές της ιστορίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και παρουσιάζει το μεγαλείο της ψυχής όσων αγωνίστηκαν για την ελευθερία, την επιβίωση και την αξιοπρέπεια. Στο πλαίσιο της έκθεσης παρουσιάζεται και το φωτογραφικό project του Δημήτρη Βαττή, «Οι Ξεχασμένοι ενός Πολέμου», που αποτίει φόρο τιμήςστους Κύπριους βετεράνους που αγωνίστηκαν κατά του Ναζισμού.

Διαδικτυακές παράπλευρές δράσεις

Στο πλαίσιο των παράπλευρων δράσεων της έκθεσης θα παρουσιαστούν τον Ιούνιο δύο διαδικτυακές διαλέξεις της Δρος Αναστασίας Γιάγκου με τίτλο: «Η βρετανική πολιτική στην Κύπρο κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο» και«Η Συμβολή του Επισκόπου Πάφου, Τοποτηρητή του Αρχιεπισκοπικού θρόνου, Λεοντίου στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο». Οι διαλέξεις θα είναι διαθέσιμες στο κοινό στη σειρά ηχητικών διαδικτυακών διαλέξεων με τίτλο «Μίλα μου ιστορικά». Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

H έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο και την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Ελλάδας και του British High Commission στη Λευκωσία.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Κατερίνα Λουί Νικήτα, Διευθύντρια BPR Cultural Management, και τα κείμεναυπογράφουν οδρ Πέτρος Παπαπολυβίου, Ιστορικός, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Στέλιος Κυμιωνής, Ιστορικός.

Λόγω της πανδημίας λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για προστασία της υγείας του κοινού, τηρουμένων των σχετικών διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή 10:00 - 19:00

Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

Φανερωμένης 86-90, Λευκωσία

Για πληροφορίες: 22 128157

www.boccf.org

Facebook: Boccf