You are here

Το ΤΕΠΑΚ ανακοινώνει νέα πρόσκληση προς καινοτόμες ΜΜΕ & νεοφυείς επιχειρήσεις

20/01/2022 13:24

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), σε συνεργασία με τον επιταχυντή ARIS (A Really Inspiring Space), προσκαλεί τις καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις/ ΜΜΕ να υποβάλουν αίτηση για το πρόγραμμα Επιτάχυνσης που θα εφαρμοστεί στην Κύπρο στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από την ΕΕ έργου «Οργάνωση επιτάχυνσης για καινοτόμες ΜΜΕ με ψηλό δυναμικό-(Gazelle)».

Αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία για καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις και ΜΜΕ να περάσουν από ένα εντατικό πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης, το οποίο θα τις βοηθήσει να χτίσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο, να επωφεληθούν από τη μεταφορά τεχνολογίας σε διακρατικό επίπεδο και να ενισχύσουν τη διεθνή συνεργασία τους. Εκτός από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα επιτάχυνσης, οι επιλεγμένοι υποψήφιοι θα επωφεληθούν από τη λειτουργία του τοπικού Κέντρου Υποστήριξης Έργου που λειτουργεί στο ARIS και τη συμμετοχή τους σε επενδυτικά φόρουμ σε Κύπρο, Ελλάδα και Βουλγαρία.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους μέσω email πριν από τις 9 Φεβρουαρίου 2022. Η επιλογή θα γίνει με βάση τρία κύρια κριτήρια αξιολόγησης, όπως η αριστεία, ο αντίκτυπος και η εφαρμογή. Όλες οι πληροφορίες αναφορικά με την πρόσκληση καθώς επίσης και η σχετική αίτηση περιλαμβάνονται στο σύνδεσμο https://ariscy.com/gazelle-project/.

Τι είναι το έργο Gazelle;

Το έργο Gazelle που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα διακρατικής συνεργασίας «INTERREG BALKAN - MEDITERRANEAN 2014 – 2020», στοχεύει στην αντιμετώπιση των μεγάλων εμποδίων στην ανάπτυξη καινοτόμων εταιρειών που χαρακτηρίζονται από τον γρήγορο ρυθμό ανάπτυξής τους (άλλως Gazelles), όπως η πρόσβαση στη χρηματοδότηση μέσω της υποστήριξης της δημιουργίας και αξιοποίησης των Δικτύων Επιχειρηματικών Αγγέλων (BANs) και της πρόσβασης σε εξωτερική γνώση, είτε πρόκειται για γνώση της αγοράς είτε για τεχνογνωσία με την ενίσχυση των στρατηγικών μεταφοράς τεχνολογίας και τη διευκόλυνση της σύνδεσης μεταξύ πανεπιστημίων και καινοτόμων ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, οι κύριοι στόχοι είναι η ανάπτυξη και η εφαρμογή ενός πιλοτικού για έναν συνεκτικό μηχανισμό για την επιτάχυνση της διαδικασίας ανάπτυξης καινοτόμων εταιρειών και η ενίσχυση των οργανισμών που μπορούν να υποστηρίξουν τη δημιουργία δικτύων Επιχειρηματικών Αγγέλων και να διευκολύνουν τη μεταφορά γνώσης και τη μεταφορά βέλτιστων πρακτικών, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης εργαλείων για επιχειρηματικούς αγγέλους και επιχειρηματίες.

Εκτός από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, η κοινοπραξία του έργου αποτελείται από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ENTERPRISE GREECE, το Επιμελητήριο Ruse στη Βουλγαρία και το Εμπορικό Επιμελητήριο Βόρειας Μακεδονίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, νέα και ενημερώσεις σχετικά με την πρόσκληση, μείνετε συντονισμένοι:

Website: https://ariscy.com/, https://gazelle-project.eu/

Facebook:https://www.facebook.com/AReallyInspiringSpace,https://www.facebook.com/gazelleprojecteu/

LinkedIN: https://www.facebook.com/gazelleprojecteu/

Instagram: https://www.instagram.com/AReallyInspiringSpace/

Twitter: https://twitter.com/arisinlimassol

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, αποταθείτε μέσω email στην ομάδα του ARIS στο [email protected] ή τηλεφωνικά στο 25868634 (μεταξύ 9:00 π.μ. μέχρι 4:00 μ.μ.).