You are here

ΤΕΠΑΚ: Εκπαιδευτικές συναντήσεις για οικογενειακούς φροντιστές με στόχο την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

02/09/2021 14:53

Εκπαιδευτικές συναντήσεις με θέμα «Προαγωγή υγείας του μαστού μέσω της αυτενέργειας του οικογενειακού φροντιστή για έγκαιρη ανίχνευση της κακοήθειας του μαστού διοργανώνει το τμήμα Νοσηλευτικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ «Prolepsis».

Στις συναντήσεις θα γίνει παρουσίαση της ψηφιακής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα η οποία έχει ως στόχο τη βελτίωση της προληπτικής συμπεριφοράς των οικογενειακών φροντιστών για τον καρκίνο του μαστού, μια ασθένεια που επηρεάζει ένα σημαντικό αριθμό γυναικών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η επιστημονική ομάδα του προγράμματος απαρτίζεται από τους: Δρ. Ανδρέα Χαραλάμπους Αναπληρωτή Καθηγητή και συντονιστή, Δρ. Θεολογία Τσίτση, Δρ Άντρη Χρίστου, ΕΕΠ, Τμήμα Νοσηλευτικής, ΤΕΠΑΚ και Δρ. Μαρία Χριστοδούλου Φελλά, Νοσηλευτικός Λειτουργός Α, Τμήμα Κοινοτικής Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας.

Αναλυτικά η εκπαίδευση θα επικεντρωθεί στα ακόλουθα θέματα:

  • Γνώσεις σχετικά με τον καρκίνο του μαστού: Πληροφορίες σχετικά με τον επιπολασμό και τους παράγοντες κινδύνου, τη διάγνωση και τη θεραπεία.
  • Πρόληψη μέσω της φυσικής ευεξίας: Πληροφορίες και συμβουλές πως να διατηρήσετε μια υγιεινή διατροφή και επαρκή άσκηση
  • Πρόληψη μέσω της ψυχολογικής ευεξίας: Εισαγωγή στον διαλογισμό, ως πρακτική για να συνειδητοποιήσετε καλύτερα τον εαυτό σας, τις ανάγκες και την ευημερία σας
  • Πρόληψη μέσω της έγκαιρης ανίχνευσης: Πληροφορίες και οδηγίες για τις προληπτικές εξετάσεις, τις εξετάσεις ανίχνευσης και την αυτοεξέταση μαστού
  • Αυτοδιαχείριση και διαχείριση του ρόλου του φροντιστή: ισορροπία μεταξύ της αυτοφροντίδας και της φροντίδας ενός ατόμου της οικογένειας.

Αν είσαι άτομο που έχεις αναλάβει τη φροντίδα ενός ατόμου της οικογένειας σου που υποφέρει από οποιαδήποτε χρόνια νόσο, μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή σε μια από τις εκπαιδευτικές συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τις πιο κάτω ημερομηνίες και ώρες στο Δημοτικό Σχολείο Πελενδριού:

  • Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021, Ώρα: 16:00 -18:00,
  • Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 , Ώρα: 15:00–18:00 και
  • Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 20201 Ώρα: 14:00–17:00

Για δηλώσεις συμμετοχής και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Δρ Θεολογία Τσίτση στο τηλέφωνο 99750133, με τη Δρ Άντρη Χρίστου στο τηλέφωνο 99533547 ή με τη Δρ Μαρία Χριστοδούλου Φελλά στο τηλέφωνο. 99348048.