You are here

ΤΕΠΑΚ και Δήμος Κερύνειας ανανέωσαν τη Συνεργασία τους

27/10/2022 15:37

Στην ανανέωση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας τους σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, προχώρησαν το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και ο Δήμος Κερύνειας, την Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου.

Εκ μέρους του ΤΕΠΑΚ, την ανανέωση του Πρωτοκόλλου υπέγραψε ο Πρύτανης, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης και εκ μέρους του Δήμου Κερύνειας, η Δήμαρχος Ρίτα Κωμοδίκη Ελισσαίου, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου.

Σε σύντομο χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πρύτανης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συνέχιση και διεύρυνση της συνεργασίας του Πανεπιστημίου με τον Δήμο Κερύνειας, επισημαίνοντας ότι το Πανεπιστήμιο, ως κοινωνικός εταίρος, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη συνεργασία του με κοινωνικούς φορείς και ειδικότερα με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Παναγιώτης Ζαφείρης είπε πως μέσα από το Πρωτόκολλο Συνεργασίας εκφράζεται η στήριξη του ΤΕΠΑΚ προς τον Δήμο Κερύνειας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι προσφυγικοί Δήμοι στο να διατηρούν άσβεστη τη φλόγα της επιστροφής.

Από την πλευρά της, η Δήμαρχος ευχαρίστησε το ΤΕΠΑΚ για τη στήριξη του προς τον κατεχόμενο Δήμο Κερύνειας και τη χαρά της για την ανανέωση της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του Πανεπιστημίου, με στόχο, όπως είπε, την υλοποίηση μιας σειρά από δράσεις και προγράμματα που σχεδιάζει ο Δήμος Κερύνειας τα οποία έχουν σκοπό να μεταδώσουν τη φλόγα του πόθου της επιστροφής και στη νέα γενιά. Η κα Ελισσαίου ζήτησε, επίσης, τη βοήθεια του ΤΕΠΑΚ στον τομέα της διαφώτισης τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Στην εκδήλωση, από πλευράς του ΤΕΠΑΚ, συμμετείχαν επίσης ο Αντιπρύτανης Ακαδημαικών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Παντελής Κελίρης και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, Δρ Χρίστος Χωματάς.

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Δρ Κελίρης καλωσόρισε τη Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερύνειας στο ΤΕΠΑΚ και εξέφρασε τη χαρά του για την ανανέωση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου και του Δήμου. «Ευελπιστούμε ότι η συνεργασία μας θα αποφέρει θετικά αποτελέσματα μέσα από την ανάληψη κοινών δράσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος», ανέφερε, προσθέτοντας πως «Θέλουμε να αναπτύξουμε σχέσεις συνεργασίας με όλους τους Δήμους και ιδιαίτερα τους κατεχόμενους Δήμους της Κύπρου».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, Δρ Χρίστος Χωματάς καλοσώρισε με τη σειρά του την αντιπροσωπεία του Δήμου Κερύνειας στο ΤΕΠΑΚ, ο οποίος, ανέφερε, «αποτελεί σύμβολο για επιστροφή πίσω στα κατεχόμενα εδάφη μας».

Ανάμεσα στις κοινές δράσεις που προγραμματίζονται από πλευράς των δύο φορέων περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η συνδιοργάνωση ενός ετήσιου Συνέδριου του Δήμου τον ερχόμενο Δεκέμβριο, η συμμετοχή του ΤΕΠΑΚ στον θεσμό «Πανεπιστήμιο Κερύνειας» και σε ομάδες εργασίας (π.χ. Παιδείας, Εκπαίδευσης Νεολαίας) καθώς επίσης στον θεσμό Μελετητήριο Κερύνειας. Η συνεργασία προβλέπει, επίσης, τη στήριξη από πλευράς του ΤΕΠΑΚ της διαδικασίας του Δήμου για καταγραφή των Κερυνειωτών.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν στελέχη του ΤΕΠΑΚ και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερύνειας.