You are here

ΤΕΠΑΚ και Γερμανική Πρεσβεία συζήτησαν τρόπους συνεργασίας

25/01/2022 10:39

Οι τρόποι συνεργασίας μεταξύ του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και της Πρεσβείας της Γερμανίας στην Κύπρο σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, στο ΤΕΠΑΚ η Γερμανίδα Πρέσβης, κυρία Anke Schlimm.

Η κυρία Schlimm, είχε αρχικά κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητή Παναγιώτη Ζαφείρη, ο οποίος της παρουσίασε τα προγράμματα σπουδών που προσφέρει το Πανεπιστήμιο καθώς επίσης τους στρατηγικούς στόχους και τις προτεραιότητές του στο πλαίσιο των προσπαθειών του για ενίσχυση της εξωστρέφειας και διεθνοποίησής του.

Ακολούθως, συμμετείχε σε διευρυμένη συνάντηση με μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, στην αίθουσα της Συγκλήτου, στο κτήριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου, κατά τη διάρκεια της οποίας αντηλλάγησαν απόψεις και συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρύτανης Ζαφείρης καλοσώρισε την κυρία Schlimm στο ΤΕΠΑΚ και εξέφρασε τη χαρά του για την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων μαζί της, με στόχο την εμβάθυνση της συνεργασίας με τη Γερμανική Πρεσβεία σε τομείς που άπτονται της αποστολής του Πανεπιστημίου.

Ο Πρύτανης σημείωσε πως ένας από τους στρατηγικούς στόχους του ΤΕΠΑΚ είναι η διεύρυνση και εμβάθυνση των συνεργασιών του με άλλα πανεπιστήμια, σε περιφερειακό και κυρίως ευρωπαϊκό επίπεδο, κάνοντας ειδική αναφορά στη συμμετοχή του ΤΕΠΑΚ στη Συμμαχία των οκτώ Πανεπιστημίων από ισάριθμές ευρωπαϊκές χώρες, με στόχο τη δημιουργία ενός κοινού Ευρωπαϊκού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου (EUt+). Στην εν λόγω Συμμαχία, πρόσθεσε, συμμετέχει και το γερμανικό Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών (Hochschule Darmstadt), το οποίο αντιπροσωπεία του ΤΕΠΑΚ είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί πρόσφατα.

Ο Πρύτανης αναφέρθηκε, επίσης, στο πρόγραμμα Erasmus+ το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα ανταλλαγής φοιτητών καθώς επίσης και στη δυνατότητα που προσφέρει στους φοιτητές το Κέντρο Γλωσσών του ΤΕΠΑΚ για την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας ως μάθημα ελεύθερης επιλογής.

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα Πρέσβης ευχαρίστησε για την υποδοχή και την ευκαιρία να επισκεφθεί το ΤΕΠΑΚ, ένα Πανεπιστήμιο με υψηλή φήμη, όπως είπε, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε κυπριακά Πανεπιστήμια, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της τον περασμένο Αύγουστο.

Η κυρία Schlimm είπε ότι η επίσκεψή της στο ΤΕΠΑΚ έχει, επίσης, στόχο την εξεύρεση τρόπων ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ του ΤΕΠΑΚ και της γερμανικής Πρεσβείας, ενώ αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που υπάρχουν για μετάβαση των Kυπρίων φοιτητών στη Γερμανία για σπουδές, ιδιαίτερα μετά το Brexit.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικής και Τεχνολογίας και Επιστημονικός Υπεύθυνος του ΤΕΠΑΚ για το Ευρωπαϊκό Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο (EUT+), Καθηγητής Σωτήρης Καλογήρου, η Κοσμητόρισσα της Σχολής Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δήμητρα Μηλιώνη, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Διεθνούς Ινστιτούτου Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία, Δρ Κωνσταντίνος Μακρής, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Επικοινωνίας, Προώθησης και Διεθνοποίησης (ΥΕΠΔ), Δρ Μαρίνος Βουκής και οι Λειτουργοί της ΥΕΠΔ κ.κ. Άριστος Λανίτης, Ελένη Χριστοφή και Γιώργος Μιχαήλ.