You are here

Το ΤΕΠΑΚ και το HUB Nicosia συνδιοργανώνουν συνέδριο με θέμα το ευρωπαϊκό έργο «CREATION

14/01/2022 15:59

Προώθηση της πολιτισμικής και καλλιτεχνικής επιχειρηματικότητας σε υποεκπροσωπούμενες και περιθωριοποιημένες ομάδες γυναικών.

Το ερευνητικό εργαστήρι "Art + Design: elearning lab – design for social change" του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και το HUB Nicosia, educational center συνδιοργανώνουν συνέδριο με σκοπό τη δημόσια και ανοικτή παρουσίαση του ευρωπαϊκού έργου «CREATION» (http://creationproject.eu)

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022, στη Λεμεσό και ώρα 6μμ-8.45μμ (Αμφιθέατρο 1, Κτήριο Τάσσος Παπαδόπουλος – ΤΕΠΑΚ, Θέμιδος και Ιφιγενείας γωνία) και την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022 στη Λευκωσία και ώρα 6μμ-8.45μμ (HUB Nicosia, Ταγματάρχη Πουλίου 33).

Το έργο αυτό απευθύνεται σε εκπαιδευτές ενηλίκων και εργαζομένους οι οποίοι υποστηρίζουν άμεσα τους μετανάστες και πρόσφυγες και συγκεκριμένα τις περιθωριοποιημένες ομάδες γυναικών.

Το CREATION έχει ως στόχο να επιτρέψει περισσότερες ευκαιρίες στις γυναίκες μετανάστες και πρόσφυγες να διευρύνουν τις επιχειρηματικές ευκαιρίες τους και να δημιουργήσουν καλύτερες προοπτικές για ανεξάρτητη εργασία και ενσωμάτωση στις κοινότητες υποδοχής τους.

Το έργο περιλαμβάνει και μια διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης με ανοικτή πρόσβαση που προωθεί ένα παιδαγωγικό πλαίσιο για την εκπαίδευση στην πολιτισμική και καλλιτεχνική επιχειρηματικότητα. Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όσους και όσες εργάζονται με περιθωριοποιημένες ομάδες γυναικών.

Φόρμα δήλωσης συμμετοχής στο συνέδριο: http://www.shorturl.at/bdpyY

Ισχύουν υγειονομικά πρωτόκολλα: 1) Απόδειξη εμβολιασμού με τουλάχιστον μία δόση που έχει χορηγηθεί τουλάχιστον πριν από τρεις εβδομάδες 2) Πιστοποίηση θετική διάγνωση COVID-19 για τους τελευταίους 6 μήνες 3) Πιστοποιητικό αρνητικών αποτελεσμάτων PCR ή ταχείας ανίχνευσης τις τελευταίες 72/48 ώρες.

Διοργανωτές:

Art+ Design: elearning lab, design for social change

https://elearningartdesign.org

HUB Nicosia, educational center -

https://www.hubnicosia.org/

Πρόγραμμα Συνεδρίου:

6 – 6.15μμ

Εγγραφές/Registrations

6.15 – 6.45μμ

Καλωσόρισμα και παρουσίαση του έργου από τη συντονίστρια Ana Ferreira.

6.45 – 7.15μμ

«Ιστορία, ανάπτυξη, προκλήσεις και μέλλον της Κυπριακής Χειροτεχνίας», Μαρία Αναξαγόρα, Ανώτερη Λειτουργός Υπηρεσίας Κυπριακής Χειροτεχνίας

7.15 – 8.30μμ

Οπτικό υλικό

8.30 – 8.45μμ

Ερωτήσεις, απαντήσεις και λήξη