You are here

To ΤΕΠΑΚ τίμησε τους αφυπηρετήσαντες ακαδημαϊκούς του για την προσφορά τους στο Πανεπιστήμιο

18/10/2021 09:39

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) τίμησε την περασμένη εβδομάδα τα μέλη του ακαδημαϊκού του προσωπικού που έχουν αφυπηρετήσει, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για τα όσα πρόσφεραν στη μακρόχρονη και ευδόκιμη πορεία τους ως μέλη της πανεπιστημιακής και επιστημονικής κοινότητας.

Καλωσορίζοντας τους αφυπηρετήσαντες ακαδημαϊκούς, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 13 Οκτωβρίου στον χώρο του Πανεπιστημίου, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης εξέφρασε χαρά και συγκίνηση για το γεγονός ότι βρέθηκε ξανά με συναδέλφους, στενούς συνεργάτες, φίλους και φίλες ως επίσης με παλιούς του καθηγητές.

«Αποφασίσαμε τη θεσμοθέτηση αυτής της εκδήλωσης ως την ελάχιστη ανταπόδοση για τη μεγάλη προσφορά του καθενός και της καθεμίας από εσάς στην πορεία ανάπτυξης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Εκ μέρους του Πανεπιστημίου, εκφράζω ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη, γιατί έμπρακτα και μέσα από δύσκολες συνθήκες κάποιες φορές, στηρίξατε την προσπάθεια για τη δημιουργία και ανάπτυξη του ΤΕΠΑΚ, ο καθένας και καθεμία από το πόστο που υπηρέτησε», σημείωσε ο Πρύτανης.

«Όπως γνωρίζετε», πρόσθεσε, «το Πανεπιστήμιο μας μέσα από μια σταθερά εξελικτική πορεία προχωρεί, αναπτύσσεται και διακρίνεται στους τομείς της εκπαίδευσης, της έρευνας και της κοινωνικής προσφοράς. Σε αυτή την πορεία, επιθυμούμε να σας έχουμε συνοδοιπόρους και υποστηρικτές, γιατί συνεχίζετε να αποτελείτε αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας του ΤΕΠΑΚ».

«Αγαπητοί μας, σήμερα τιμούμε το γόνιμο και παραγωγικό πέρασμά σας από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το έργο και την προσφορά σας στην παιδεία του τόπου μας. Σας ευχαριστούμε. Εύχομαι σε όλους από καρδιάς κάθε καλό, υγεία και οικογενειακή ευτυχία», κατέληξε ο Πρύτανης Ζαφείρης, σε σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση.  

Από την πλευρά τους, οι αφυπηρετήσαντες ακαδημαϊκοί εξέφρασαν χαρά αλλά και ευχαριστίες προς τις αρχές του ΤΕΠΑΚ για την ευκαιρία που τους δόθηκε να βρεθούν ξανά στους χώρους του Πανεπιστημίου, ως τιμώμενα πρόσωπα για το έργο και την προσφορά τους αλλά και να ξανανταμώσουν με φίλους και συναδέλφους τους.  

«Να ευχαριστήσουμε τις αρχές του Πανεπιστημίου για την πρωτοβουλία να μας τιμήσουν και ευελπιστούμε και μελλοντικά σε κάποια συνεργασία διότι ακόμα είμαστε ενεργοί, δεν πρόκειται να καταθέσουμε τα όπλα», ανέφερε ο Δρ Γιώργος Κατωδρύτης, ο οποίος αφυπηρέτησε από τη θέση του Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Μηχανολογίας και Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών του ΤΕΠΑΚ.

«Οι αφυπηρετήσαντες ακαδημαϊκοί πάντοτε αισθάνονται χαρά και συγκίνηση όταν επιστρέφουν στον χώρο εργασίας τους όπου αφιέρωσαν χρόνο, μεράκι και αρκετή δουλειά. Με την εκδήλωση αυτή αναγνωρίζεται η προσφορά των ακαδημαϊκών που αφυπηρέτησαν και αυτό είναι ένα πολύ θετικό γεγονός. Ταυτόχρονα, το Πανεπιστήμιο αναγνωρίζοντας την προσφορά των ακαδημαϊκών του, δυναμώνει και τους δεσμούς του με την κοινωνία και αυτό είναι κάτι που σημαίνει εξωστρέφεια και που αποδεικνύει ότι το Πανεπιστήμιο δεν είναι ένας απρόσωπος οργανισμός αλλά ένας οργανισμός που αγαπάει αυτούς που προσφέραν μέσα από την εργασία τους», σημείωσε ο Ομότιμος Καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του ΤΕΠΑΚ Δρ Γιώργος Ζώτος.

«Προσωπικά υπηρέτησα την ανώτερη εκπαίδευση από το 1978 και για 45 συναπτά έτη, προσφέροντας στη νεολαία του τόπου. Η μεγάλη ικανοποίηση και περηφάνια για έναν ακαδημαϊκό είναι να βλέπει, μετά από χρόνια, τους φοιτητές του να προοδεύουν και να του φωνάζουν ‘γεια σου δάσκαλε’ που είναι και ο μεγαλύτερος τίτλος τιμής»,  ανέφερε  ο Δρ Γιάννης Αγγελή ο οποίος αφυπηρέτησε από τη θέση του Επίκουρου καθηγητή στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών του ΤΕΠΑΚ.

«Η εκδήλωση αυτή είναι πάρα πολύ σημαντική, ειδικά για όσους από εμάς ξεκινήσαμε με την ίδρυση του Πανεπιστημίου,  διότι ακριβώς δείχνει την έμπρακτη εκτίμηση του Πανεπιστημίου μας προς το έργο που έχουμε επιτελέσει. Σήμερα νιώθουμε πάρα πολύ περήφανοι για το πόσο ψηλά έχει φτάσει το ΤΕΠΑΚ αλλά και το Τμήμα Νοσηλευτικής, κάτι που το νιώθουμε και ως δική μας επιτυχία. Είναι το σπίτι μας, εγώ προσωπικά λυπάμαι που το αποχωρίζουμε. Δεν θα το αποχωριστώ πλήρως όμως, διότι θα συνεχίσω τη συνεργασία μου πάνω σε ερευνητικά προγράμματα. Εύχομαι το Πανεπιστήμιο μας να πάει ακόμα πιο ψηλά  και να καταστεί ένα κέντρο διεθνούς αριστείας», δήλωσε η Δρ. Ευριδίκη Παπασταύρου η οποία αφυπηρέτησε πρόσφατα από τη θέση της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ.

«Χαίρομαι που τελειώνω την πορεία μου στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ένα νέο Πανεπιστήμιο με μεγάλες προοπτικές και που ίσως ο μόνος αντίπαλος του πια είναι ο εαυτός του», ανέφερε ο Δρ Γιώργος Πανηγυράκης, ο οποίος αφυπηρέτησε πρόσφατα από τη θέση του Καθηγητή και Συντονιστή στο Τμήμα Δημόσιας Επικοινωνίας του ΤΕΠΑΚ.

«Εμείς παρακολουθούμε και χαιρόμαστε με τα επιτεύγματα και τις επιτυχίες του ΤΕΠΑΚ και ομολογουμένως έχει σημειώσει πολύ σημαντικές επιτυχίες στη διεθνή αξιολόγησή του κυρίως για το ερευνητικό του έργο. Η σημερινή εκδήλωση είναι σημαντική γιατί ενδυναμώνει και συσφίγγει τους δεσμούς μεταξύ των αφυπηρετήσαντων ακαδημαϊκών με το Πανεπιστήμιο και τα Τμήματα από τα οποία αφυπηρέτησαν. Μετά την αφυπηρέτησή μου συνέχισα να εργάζομαι και να διδάσκω στο Πανεπιστήμιο αμισθί για πέντε χρόνια…» δήλωσε ο Δρ Νικόλας Ιωάννου, ο οποίος αφυπηρέτησε από τη θέση του πρώτου εκλεγμένου καθηγητή του ΤΕΠΑΚ στο Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων.     

«Βρίσκομαι στο ΤΕΠΑΚ σχεδόν από την ημέρα της ίδρυσής του. Είναι μια τιμητική εκδήλωση για μας η οποία αποτελεί ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη και μια αναγνώριση για ό,τι έχουμε προσφέρει στο Πανεπιστήμιο, είναι κάτι πολύ σημαντικό και κάτι που τιμά και το ίδιο το Πανεπιστήμιο που το σκέφτηκε να κάνει κάτι τέτοιο για πρώτη φορά. Είχαμε έτσι την ευκαιρία να δούμε ξανά όλους τους συναδέλφους. Φεύγω πολύ χαρούμενη για τη συνεργασία που είχα με το ΤΕΠΑΚ, έχουμε δημιουργήσει πολλά πράγματα, αλλά δεν φεύγω εντελώς, διότι συνεχίζω να διατηρώ την ιδιότητα του συνεργάτη ερευνητή σε ένα κέντρο έρευνας οπότε συνεχίζω την έρευνά και τη σχέση μου με το Πανεπιστήμιο. Είμαι περήφανη για το Πανεπιστήμιο, περήφανη που έχουμε στην Κύπρο και στη Λεμεσό ένα τέτοιο Πανεπιστήμιο το οποίο είναι και δικό μας αλλά ανήκει και στις επόμενες γενιές γι’ αυτό και θα πρέπει να το περιφρουρήσουμε, να είμαστε πάντα κοντά του και η δική μου υπόσχεση είναι ότι θα είμαι πάντοτε κοντά στο Πανεπιστήμιο και θα το στηρίζω και θα χαίρομαι για τις τόσες πολλές επιτυχίες που έχει καταφέρει να πετύχει στα τόσα λίγα χρόνια παρουσίας του», ανέφερε η Δρ Σαλώμη Παπαδήμα-Σοφοκλέους, η οποία αφυπηρέτησε πρόσφατα από τη θέση της Επίκουρης Καθηγήτριας Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας και Διευθύντριας του Κέντρου Γλωσσών του ΤΕΠΑΚ.  

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες και άλλα δώρα προς τους αφυπηρετήσαντες ακαδημαϊκούς του ΤΕΠΑΚ.Την εκδήλωση παρουσίασε ο Λειτουργός της Υπηρεσίας Ανθρώπινου Δυναμικού  του ΤΕΠΑΚ, Στέλιος Μάτσης και σ΄αυτήν παρέστησαν μέλη και στελέχη της πανεπιστημιακής κοινότητας.