You are here

Θετικό το μομέντουμ μετά από την πανδημία

26/10/2020 11:30

H Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου μίλησε για τις ευκαιρίες που προκύπτουν από την πανδημία του κορωνοϊού για τον κλάδο των επιχειρήσεων

Την κ. Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου, Συνδιευθύνουσα Σύμβουλο της Tototheo Maritime και Πρόεδρο του Διεθνή Γυναικείου Οργανισμού Ναυτιλίας και Εμπορίου (WISTA International), υποδέχθηκε η Phoenix Leaders τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, στην ιδιωτική λέσχη The Club στη Λευκωσία. Απευθυνόμενη στα μέλη της λέσχης και τους προσκεκλημένους, η κ. Θεοδοσίου ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να δουν την πανδημία του κορωνοϊού ως μια ευκαιρία για θετικές δράσεις, και όχιαπλώς ως ένα εμπόδιοστις εμπορικές συναλλαγές.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η κ. Θεοδοσίου ανέλυσε τις ευκαιρίες που προκύπτουν από την υφιστάμενη πανδημία για τις επιχειρήσεις, ως προς την επίτευξη των βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων που έχουν θέσει, σε ό,τι αφορά την αειφόρο ανάπτυξη καιτην αποδοτικότητα, καθώς και τη διαφορετικότητα στο εργασιακό περιβάλλον.

«Όταν αυτή η δύσκολη περίοδος θα ανήκει πλέον στο παρελθόν και θα μπορούμε να ξαναταξιδέψουμε και να συναντηθούμε, θα έρθουμε αντιμέτωποι με μια χρυσή ευκαιρία να αναθεωρήσουμε τους στόχους μας και να πατήσουμε το κουμπί της επανεκκίνησης. Η έννοια «business as normal» δεν υφίσταται πλέον. Μας έχει δοθεί η ευκαιρία, και ενδεχομένως ακόμη και το καθήκον, να κάνουμε κάτι πραγματικά καλό μετά το πέρας της πανδημίας. Ωστόσο, η προσπάθεια αυτή πρέπει να ξεκινήσει άμεσα».

Στρέφοντας την προσοχή της στον τομέα της Ναυτιλίας, η κ. Θεοδοσίου επισήμανε την ανάγκη για πλήρη αξιοποίηση των τεχνολογιών και ψηφιακών δυνατοτήτων, ώστε ο κλάδος να μπορέσει να αντιμετωπίσει επιτυχώς προκλήσεις, όπως η βελτίωση της αποδοτικότητας και η απαλλαγή από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Επιπρόσθετα,ανέφερεπως ο κλάδος έχει ανάγκη από περισσότερη ποικιλομορφία και περιεκτικότητα.

«Όπως διαπιστώνουμε τα τελευταία χρόνια, οι ψηφιακές λύσεις και ο νέος τρόπος σκέψης, μπορούν να φέρουν πραγματικές αλλαγές στον κλάδο μας. Σήμερα, μας δίνεται η ευκαιρία να εξέλθουμε από την κρίση του κορωνοϊού ακόμη πιο δυνατοί και αποφασισμένοι. Αν και ο τομέας μας χαρακτηριζόταν από σημαντική κινητικότητα ήδη πριν από την πανδημία, εντούτοις οφείλουμε να συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση, αξιοποιώντας επαρκώς την τεχνολογία, ώστε να οδηγηθούμε σε ένα αειφόρο και καθαρό μέλλον».

Κλείνοντας την εκδήλωση, η κ. Θεοδοσίου ανέφερε ότι «αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα η πρόσκληση να μιλήσω στο εξαιρετικό ακροατήριο του The Club για αυτά τα σημαντικά θέματα που μας αφορούν όλους – ανεξάρτητα από τον κλάδο ή τομέα απασχόλησης. Αυτές είναι συζητήσεις που πρέπει να γίνονται στον κλάδο μας και με χαροποιεί ιδιαίτερα που μου δόθηκε η ευκαιρία να λάβω μέρος σε αυτή την συζήτηση».

Μετά από την παρουσίαση και τις ερωτήσεις του ακροατηρίου, τα Μέλη της λέσχης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τις απόψεις τους για την πανδημία, με την κ. Θεοδοσίου σε προσωπικό επίπεδο.

Η παρουσίαση αποτελεί την πιο πρόσφατη από μία σειρά συζητήσεων στο The Club, στο πλαίσιο των οποίων, διεθνείς ομιλητές από διάφορους τομείς εξειδίκευσης επισκέφθηκαντην Κύπρο. Στο The Club έχουν φιλοξενηθεί διακεκριμένοι ομιλητές όπως, μεταξύ άλλων, ο Δρ. Francis Fukuyama, Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Stanford και συγγραφέας μπεστ σέλερς, ο Sir John Sawers, Πρώην Επικεφαλής της Αγγλικής MI6, ο Herman van Rompuy, Πρώην Πρωθυπουργόςτου Βελγίου και Πρώην Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο καθηγητής Vybarr Cregan-Reid, ο Nigel Jeremy, Επικεφαλής Εκμάθησης και Ανάπτυξης στην British Airways και η Jules Chappell, η νεότερη Βρετανίδα Πρέσβειρα.