You are here

Θριάμβευσε με διπλή νίκη η Volkswagen στο Rally Dakar

21/01/2009 14:55
Μόνο όταν ένα αυτοκίνητο θριαμβεύσει στην πιο επίπονη δοκιμασία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, κερδίσει δέκα από τις 13 ειδικές διαδρομές, συναρπάζοντας εκατομμύρια θεατές από όλο τον κόσμο, τότε δίκαια αποσπά τον τίτλο Das Auto», η αλλιώς «Τo AYTOKINHTO.»

Τις δύο πρώτες θέσεις κατέκτησε η Volkswagen στην κατηγορία των Aυτοκινήτων στο 31ο Ράλι Dakar που διεξήχθη φέτος στην Λατινική Αμερική από τις 3 – 17 Ιανουαρίου 2009, γράφοντας έτσι ιστορία στη θρυλική διοργάνωση.

Το Race Touareg 280 ϊππων είναι το πρώτο πετρελαιοκίνητο όχημα που κερδίζει στο Ράλι Dakar. Έχοντας θριαμβεύσει στην - κατα γενική ομολογία- πιο επίπονη δοκιμασία offroad.

Ο άθλος επετεύχθη χάρη στο δίδυμο Giniel de Villiers και Dirk von Zitzewitz, με τους Mark Miller και Ralph Pitchford, επίσης με Touareg, να τερματίζουν δεύτεροι.

Σε ένα εξουθενωτικό τεστ αντοχής, το Race Touareg με κινητήρα TDI ξεχώρισε ως το γρηγορότερο και πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο έναντι έντονου ανταγωνισμού. Η Volkswagen κατάφερε να υπερκεράσει ονόματα όπως την Mitsubishi, ανίκητη στο θεσμό από το 2001, καθώς και την ομάδα X-raid της BMW.

Και όχι μόνο. Οι Dieter Depping και Timo Gottschalk, επίσης με μπλε Race Touareg, τερμάτισαν έκτοι στη γενική κατάταξη. Στο μεταξύ το δίδυμο Carlos Sainz και Michel Périn αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από την κούρσα μετά από δυστύχημα κατά τη δωδέκατη ειδική διαδρομή και ενώ μέχρι τότε προηγούνταν.

Ο 36-χρονος Giniel de Villiers είχε διακριθεί στο Ράλι Dakar το 2006 όπου τερμάτισε στη δεύτερη θέση, και πάλι οδηγώντας Race Touareg. Ο νοτιο-αφρικανός συμμετείχε για πρώτη φορά στο Ντακάρ το 2003, ενώ ο πολύπειρος πλοηγός του Dirk von Zitzewitz δοκίμασε την τύχη του για πρώτη φορά στην ομώνυμη διοργάνωση με μοτοσικλέτα.