You are here

Θρίαμβος της Hyundai στο Ράλι Φιλλανδίας

02/03/2021 09:26

Πρώτη νίκη της σεζόν για τη Hyundai στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι 2021! Ο Ott Tänak με συνοδηγό τον Martin Järveoja θριάμβευσαν στο χιονισμένο Arctic Rally Finland μετά από μια εντυπωσιακή εμφάνιση, περνώντας στην πρώτη θέση από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα.

Στο βάθρο των νικητών ανέβηκαν επίσης οι Thierry Neuville και Martijn Wydaeghe, κατακτώντας την τρίτη θέση, προσθέτοντας πολύτιμους βαθμούς για την ομάδα, στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Οι C. Breen και P. Nagle ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο της Hyundai τερματίζοντας στην τέταρτη θέση, με τους O. Solberg και S. Marshall να τερματίζουν στην έβδομη θέση.

“Μετά το Monte Carlo, είχα δηλώσει ότι μόνο μια νίκη θα ήταν ικανοποιητική για να μας φέρει στο σημείο που θέλουμε να είμαστε”, δήλωσε ο διευθυντής της ομάδας. “Η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά και το τελικό αποτέλεσμα το επιβεβαιώνει”.

Οι νικητές πήραν κεφάλι στον αγώνα από την πρώτη διαδρομή και από εκείνο το σημείο δεν έχασαν τον έλεγχο. “Αυτή η νίκη είναι εξαιρετικά σημαντική και μας χαρίζει πολύτιμους βαθμούς στο πρωτάθλημα”, δήλωσε ο Tänak. “Γνωρίζαμε ότι θα ήταν πολύπλοκος αγώνας αλλά στο τέλος τα καταφέραμε. Πιέσαμε τους τεχνικούς της ομάδας σε μεγάλο βαθμό και η σκληρή προσπάθεια τους έφερε το πολύ καλό αποτέλεσμα. Ήταν ένας φανταστικός αγώνας”.