You are here

Τιμητική διάκριση στην Hermes Airports στον 5ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

03/12/2019 09:53

Βραβείο για τις δράσεις της για το περιβάλλον, τα άτομα με αυτισμό, τα παιδιά και τα άτομα με αναπηρίες, σε συνεργασία με ΜΚΟ της Κύπρου

Τιμητική διάκριση στον 5ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στον τομέα εθελοντισμού απέσπασε χθες βράδυ η Hermes Airports, στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο. Η διαχειρίστρια εταιρεία των κυπριακών αεροδρομίων διακρίθηκε για μια σειρά από καλές πρακτικές και δράσεις που υλοποίησε προς όφελος της κυπριακής κοινωνίας την περίοδο Μαΐου 2018 - Μαΐου 2019.

Ο Διαγωνισμός διοργανώθηκε για πέμπτη χρονιά από το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ) και απευθυνόταν σε εταιρείες ιδιωτικού δικαίου, οι οποίες με δράσεις/πρακτικές εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και σε συνεργασία με εθελοντικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς (ΜΚΟ), συνέβαλαν στην αντιμετώπιση κοινωνικών ζητημάτων και αναγκών.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, η Hermes Airports διακρίθηκε για τη συμμετοχή της στην εκστρατεία Let’s Do It Cyprus και τη συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος για τη δημιουργία διαδραστικών εργαστήριων σε σχολεία, με θέμα τον αρνητικό αντίκτυπο που έχουν τα πλαστικά καλαμάκια στο περιβάλλον. Ακόμη, διακρίθηκε για τη δράση «Αυτισμός στον Αέρα» που πραγματοποιεί σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο «ΜΑΖΙ», στο πλαίσιο του Προγράμματος «Μπορώ να Πετάξω», για την εξοικείωση των ατόμων με αυτισμό με τη διαδικασία ενός αεροπορικού ταξιδιού. Η τιμητική διάκριση αφορά επίσης τη στήριξη από την Hermes Airport του ιδρύματος Sophia Foundation, για το πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω» για τα παιδιά της Κύπρου, στο πλαίσιο του οποίου, φιλοξενήθηκαν σε διάφορα κεντρικά σημεία του τερματικού κτηρίου του αεροδρόμιου Λάρνακας 20 εικαστικοί ιπποπόταμοι, οι οποίοι κατασκευάστηκαν αφιλοκερδώς από Κύπριους καλλιτέχνες, με στόχο την ενίσχυση του προγράμματος.  Τέλος, η Hermes Airports τιμήθηκε και για τη συνεργασία της με την Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου, με στόχο την καλύτερη διακίνηση των ατόμων με αναπηρία στα κυπριακά αεροδρόμια, μέσα από την οποία δημιουργήθηκε μεταξύ άλλων το πρώτο στην Κύπρο δημόσιο, ειδικά εξοπλισμένο αποδυτήριο για άτομα με αναπηρία (Changing Place).

Παραλαμβάνοντας τη τιμητική διάκριση εκ μέρους της Hermes Airports, η κ. Ελένη Καλογήρου, Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της εταιρείας, επισήμανε ότι η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) είναι βασικός πυλώνας των δραστηριοτήτων της Hermes Airports από την έναρξη λειτουργίας των δύο αεροδρομίων εδώ και μία δεκαετία, ενώ εδράζουν στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχουν θεσπίσει τα Ηνωμένα Έθνη. «Έχοντας προσαρμόσει αυτούς τους στόχους στις ανάγκες της κυπριακής κοινωνίας, στοχεύουμε διαχρονικά στη δημιουργία δεσμών με άλλους οργανισμούς, προκειμένου αυτές μας οι ενέργειες, να έχουν πολλαπλάσια οφέλη στην κοινωνία μας», πρόσθεσε.