You are here

Την πρώτη μεγάλη ανάπτυξη μεταξύ μαρίνας και νέου λιμανιού χαιρέτισε ο Δήμαρχος Λεμεσού

19/07/2019 09:31

Ως ιδιαίτερης σημασίας για τη Λεμεσό χαρακτήρισε ο Δήμαρχος της πόλης, Νίκος Νικολαΐδης, το παραθαλάσσιο σύμπλεγμα πολυτελών κατοικιών Limassol Blu Marine, που παρουσίασε χθες βράδυ η Leptos Estates, καθώς πρόκειται για την πρώτη μεγάλη ανάπτυξη που θα γίνει μεταξύ μαρίνας και νέου λιμανιού.
 
Σε χαιρετισμό του, κατά την παρουσίαση του έργου, που περιλαμβάνει τρεις πύργους, ο κ. Νικολαϊδης ανέφερε πως, η περιοχή που βρίσκεται δυτικά της μαρίνας, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τεράστια δυναμική, ικανή να καθορίσει και τον τελικό χαρακτήρα της περιοχής του κέντρου της πόλης, αλλά και τον ευρύτερο χαρακτήρα της Λεμεσού.
 
"Η πόλη μας έχει μια μοναδική ευκαιρία για τη δημιουργία μιας πόλης εντός της πόλης, μιας νέας Λεμεσού, με υποδειγματική και πρωτοπόρα συγκρότηση", συμπλήρωσε.
 
Υπέδειξε ακόμη πως προκύπτει ανάγκη για νέες, τεχνολογικά αναβαθμισμένες και εκσυγχρονισμένες περιοχές, με δεδομένο το έντονο ενδιαφέρον πολυεθνικών εταιρειών για μετεγκατάσταση τους στην Κύπρο, προερχόμενες τόσο από τους παραδοσιακούς τομείς της ναυτιλίας και του εμπορίου, αλλά και από ανερχόμενους τομείς, όπως της τεχνολογίας και της επικοινωνίας, της διαχείρισης επενδυτικών κεφαλαίων και της βιομηχανίας εξόρυξης υδρογονανθράκων.
 
Η περιοχή μεταξύ της μαρίνας και του νέου λιμανιού, είπε ο Δήμαρχος Λεμεσού, προσφέρεται ακριβώς για τον σκοπό αυτό. Σημείωσε πως οι μελετητές του Limassol Blu Marine έλαβαν σοβαρά υπόψη, κατά τον σχεδιασμό του έργου, τους στόχους και τη στρατηγική του Δήμου Λεμεσού και την περιοχή.
 
Συγκεκριμένα, συνέχισε, ο στόχος του Δήμου είναι να δημιουργηθεί μια περιοχή που να είναι αφιερωμένη στην ανάγκη του ανθρώπου για επαφή με το υγρό στοιχείο και το φυσικό και δομημένο περιβάλλον, να σέβεται τη βιομηχανική μας κληρονομιά αναδεικνύοντας τα διατηρητέα βιομηχανικά κτίρια σε μουσειακούς, πολιτιστικούς και ψυχαγωγικούς χώρους ήπιας μορφής.
 
Αναφερόμενος στο Limassol Blu Marine, ο Νίκος Νικολαΐδης είπε πως είναι πρωτοποριακό και καινοτόμο έργο υψηλού επιπέδου, με νέα τεχνολογία και μικρή κάλυψη, ανοικτούς και μεγάλους χώρους πρασίνου και χώρους αθλοπαιδιών και ευεξίας.
 
Όπως, εξάλλου αναφέρθηκε από τη διεύθυνση της Leptos Estates, το έργο αφορά 247 μοντέρνα διαμερίσματα, σε τρεις πύργους 33 ορόφων, 29 και πέντε αντίστοιχα, τα ονόματα των οποίων είναι εμπνευσμένα από τους αρχαίους Θεούς των Ελλήνων, Ποσειδώνα, Δία και Ωκεανό. Οι εργασίες για τη θεμελίωση του έργου έχουν ήδη αρχίσει, ενώ ο πρώτος πύργος  αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2022.
 
Σημειώνεται πως στα σχέδια της "νέας γειτονιάς" της Ακταίας Οδού, περιλαμβάνονται υπερσύγχρονα κτίρια υψηλών προδιαγραφών, με οικιστικά και εμπορικά καταλύματα, ανάμεσα σε μεγάλες εκτάσεις πρασίνου, καλύπτοντας εξίσου τις ανάγκες για τουρισμό και ψυχαγωγία.
 
Η περιοχή, σύμφωνα με τη στρατηγική του CIPA (Cyprus Investment and Promotion Agency) για την προώθηση και ενίσχυση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της Κύπρου, θα αποτελέσει κομβικό σημείο για τις διεθνείς εταιρείες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν περισσότερες από 14.000 νέες θέσεις εργασίας τα προσεχή χρόνια.