You are here

Τις Κυπριακές εταιρείες VTS/VSS EPE επέλεξε το Ισραήλ για την παροχή υπηρεσίων στην ΑΟΖ της χώρας

08/02/2019 13:13

Ο στόλος και τα σύγχρονα μέσα πρόληψης και αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης της θάλασσας, που διαθέτουν οι κυπριακές εταιρείες VTS / VSS EPE του ομίλου της Vasiliko Terminal Services Ltd, αναλαμβάνουν πλέον την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών στις εργασίες που διεξάγονται σε κοιτάσματα φυσικού αερίου του Ισραήλ. Οι διαβουλεύσεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα στέφθηκαν με επιτυχία, ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο για μια εξαιρετικής σημασίας συνεργασία.

Σύμφωνα με τον Ανώτερο Εκτελεστικό Διευθυντή του ομίλου, Γιάννο Λακκοτρύπη, η συγκεκριμένη συνεργασία, αναδεικνύει τον πολύπλευρο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και ιδιαίτερα στην παροχή υπηρεσιών στον τομέα της εκμετάλλευσης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

«Ως εταιρεία παρέχουμε υπηρεσίες σε πετρελαϊκούς κολοσσούς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Το υψηλό επίπεδο τεχνολογίας και ετοιμότητας σε συνδυασμό με το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό της εταιρείας, μας ανοίγει τον δρόμο για συμμετοχή στις εργασίες που διεξάγονται στην ΑΟΖ του Ισραήλ», ανέφερε ο κ Λακκοτρύπης.

Σημειώνεται ότι την εξόρυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου του Ισραήλ, ανέλαβε ο ελληνικός όμιλος,  Energean Oil & Gas Group.