You are here

Τρ. Κύπρου: Έμπρακτη στήριξη της κυπριακής Οικονομίας

28/01/2010 12:24
• Χρηματοδότηση ύψους 130 εκ. στη Μαρίνα Λεμεσού

Στις 28/01/2010, υπογράφηκε μεταξύ της Τράπεζας Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λτδ και της Limassol Marina Ltd συμφωνία ανάθεσης διοργάνωσης από την Τράπεζα Κύπρου Δανείου ύψους EURO 130 εκ. για την κατασκευή της Μαρίνας Λεμεσού.

Εκ μέρους της Τράπεζας Κύπρου υπέγραψε ο κ. Βάσος Σιαρλή ,Ανώτερος Γενικός Διευθυντής Συγκροτήματος και εκ μέρους της Limassol Marina Ltd ο Κύριος Μάριος Λανίτης, Πρόεδρος του ΔΣ.

Ο κ. Σιαρλή μετά την υπογραφή της συμφωνίας τόνισε: «Η δέσμευση της Τράπεζας Κύπρου για χρηματοδότηση του σημαντικού αυτού έργου, εντάσσεται στα πλαίσια της απόφασης πολιτικής της Τράπεζας για χρηματοδότηση μεγάλων έργων υποδομής στο νησί που θα αναβαθμίσουν το τουριστικό προϊόν και θα τονώσουν την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Κύπρο σε περίοδο οικονομικής κρίσης».

Ο κ. Σιαρλή πρόσθεσε επίσης ότι αυτή η συμφωνία αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι η Τράπεζα Κύπρου είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της για στήριξη της κυπριακής οικονομίας μέσω των χρηματοδοτήσεων μεγάλων αναπτυξιακών μέτρων.

Η Μαρίνα Λεμεσού, συνολικού προϋπολογισμού EURO 360εκ θα αποτελέσει στολίδι για την Κύπρο. Με την ολοκλήρωση της θα έχει δυνατότητα ελλιμενισμού 1000 σκαφών διαφόρων μεγεθών και θα περιλαμβάνει 274 οικίες και διαμερίσματα και χώρους για εστιατόρια, καφετερίες, μπαρ, καταστήματα, γυμναστήριο και SPA καθώς επίσης πολιτιστικό κέντρο.

Η κατασκευή και ανέγερση της Μαρίνας θα γίνει με σύμπραξη του Δημοσίου και Ιδιωτικών Εταιρειών με τη μέθοδο PPP (Public Private Partnership) με μακροχρόνια μίσθωση. Στην Εταιρία Limassol Marina Ltd συμμετέχουν οι εταιρείες Cybarco PLC, Φραγκούδη & Στεφάνου Λτδ, J&P Avax S.A., Ιωάννου & Παρασκευαΐδης Λτδ, Αθηνά Α.Ε., CADS Holdings Ltd και Limassol Marina Development Co Ltd.