You are here

Τρ. Κύπρου: Επέκταση στη Ρωσία - σταθμός

30/09/2007 15:51
Σημείο σταθμό για την εδραίωση της Τράπεζας Κύπρου ως το κυπριακό χρηματοοικονομικό συγκρότημα με την μεγαλύτερη εξωστρέφεια και την δυνατότητα διείσδυσης σε ξένες αγορές, αποτελεί η επικείμενη έναρξη εργασιών στην Ρωσία.

Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, η ενίσχυση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας ενός οργανισμού όπως η Τράπεζα Κύπρου, και η ισχυροποίηση της εξωστρέφειας του, αποτελούν κλειδιά για την περαιτέρω ανάπτυξη και την διαρκή βελτίωση της κερδοφορίας του.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τράπεζας, «απόλυτα εναρμονισμένη με τις προκλήσεις των καιρών, και συνεχίζοντας τα τολμηρά και επιτυχημένα ανοίγματα που πραγματοποίησε στην Ελλάδα και την ανατολική Ευρώπη, στις 8 Οκτωβρίου η Τράπεζα Κύπρου πραγματοποιεί τα επίσημα εγκαίνια της έναρξης των εργασιών της στη Ρωσία. Η επιλογή της Ρωσίας δεν ήταν τυχαία. Πρόκειται για μία αγορά με χαμηλή τραπεζική διείσδυση, ψηλά περιθώρια κερδοφορίας, με μία οικονομία σε φάση ανάπτυξης και με ένα μεγάλο πληθυσμιακό μέγεθος που είναι συγκεντρωμένο στα αστικά κέντρα. Για την Τράπεζα Κύπρου, βέβαια, υπάρχουν και άλλα, εξειδικευμένα πλεονεκτήματα. Υπάρχει η μεγάλη προϊστορία των στενών και φιλικών σχέσεων Κύπρου και Ρωσίας και η εκτεταμένη συνεργασία της Τράπεζας Κύπρου με μεγάλο αριθμό Ρώσων επιχειρηματιών μέσω των διεθνών δραστηριοτήτων που διενεργούν με έδρα την Κύπρο. Πρόσθετα, οι οικονομικές σχέσεις των δύο κρατών διέπονται από ένα εξαιρετικά επωφελές νομικό πλαίσιο για αποφυγή διπλής φορολογίας.

Σε όλα αυτά θα πρέπει, ασφαλώς, να προστεθεί και η δεκαετής σχεδόν παρουσία του συγκροτήματος στην Ρωσία, μέσω της λειτουργίας Γραφείων Αντιπροσωπείας στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη. Όλα τα πιο πάνω πιστοποιούν με τον καλύτερο τρόπο πως οι προοπτικές για τη διείσδυση της Τράπεζας Κύπρου και τη ραγδαία ανάπτυξη της στη ρωσική αγορά είναι άριστες. Το ψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρει το Συγκρότημα, η άριστα στελεχωμένη διευθυντική ομάδα, και η υποδομή με τις ψηλότερες προδιαγραφές που έχει εγκαταστήσει η Τράπεζα Κύπρου, αποτελούν εγγύηση για την επιτυχία της στρατηγικής μας επιλογής.

Στόχος του συγκροτήματος, καταλήγει η ανακοίνωση, είναι να αναπτύξει σημαντικά και ραγδαία την παρουσία του στη Ρωσία. Ξεκινούμε με ένα κατάστημα και κεντρικά γραφεία διοίκησης στη ρωσική πρωτεύουσα και στοχεύουμε, εντός μίας τριετίας, να αποκτήσουμε δίκτυο καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Μόσχας και Αγίας Πετρούπολης».