You are here

Τράπεζα Κύπρου: Αφιέρωμα στο Γ. Ζαμπέτα με τους Γεράσιμο Ανδρεάτο, Δέσποινα Ολυμπίου και το μουσικό σχήμα Άδμητου Πιτσιλλίδη

10/09/2008 14:19
Μια βραδιά με τον τίτλο «Αποσπάσματα από Έρωτες» με την ξεχωριστή ερμηνεία του Γεράσιμου Ανδρεάτου και της Δέσποινας Ολυμπίου, και τη συνοδεία του μουσικού σχήματος Άδμητου Πιτσιλλίδη, διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2008 και ώρα 8.30 μ.μ., στο Υπαίθριο θέατρο του κτιρίου Φανερωμένης στην παλιά Λευκωσία. Στο αφιέρωμα θα ακουστούν γνωστές επιτυχίες του συνθέτη όπως Ο μαθητής, τι γλυκό να σ’ αγαπούν, σήκω χόρεψε συρτάκι, σταλιά σταλιά, ήρθα κι απόψε στα σκαλοπάτια σου, και άλλες γνωστές και αγαπημένες επιτυχίες.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου στην προσπάθεια του για αναζωογόνηση της εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας και αποχαιρετώντας το καλοκαίρι, διοργανώνει μουσική βραδιά αφιερωμένη στον Γιώργο Ζαμπέτα. Στο υπαίθριο θέατρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος έχει παλαιότερα παρουσιαστεί ένα τριήμερο αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι, μια μουσική παράσταση του κουαρτέτου μπουζουκιών “Ραστ”, και πέρσι η μουσική βραδιά ήταν αφιερωμένη στο Νίκο Γκάτσο.

Ο Γιώργος Ζαμπέτας, Έλληνας μουσικοσυνθέτης, ερμηνευτής και ένας από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες του μπουζουκιού γεννήθηκε στο Μεταξουργείο στην Αθήνα, στις 25 Ιανουαρίου 1925. Από πολύ μικρή ηλικία ο Γιώργος Ζαμπέτας έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη μουσική. Οτιδήποτε στη φύση παρήγε ήχο, τον συνάρπαζε και τον βοηθούσε στις συνθέσεις του, σύμφωνα με όσα ο ίδιος εκμυστηρεύτηκε στη βιογραφία του, λίγο πριν το θάνατό του το Μάρτιο του 1992.

Εισιτήρια προς €10, πωλούνται από το Κέντρο πώλησης εισιτηρίων ΘΟΚ, τηλ. 77772717 και την Αγορά του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου, τηλ. 22677134.

Τα έσοδα θα διατεθούν στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου.