You are here

Τράπεζα Κύπρου: Εγκαίνια έκθεσης Jeff Overs

12/05/2008 13:20
Ο Όμορφος, Εύθραυστος Πλανήτης μας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, η ασφαλιστική εταιρεία EuroLife, η CYMEPA και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τσαβλίρη διοργανώνουν την έκθεση φωτογραφιών του Jeff Overs με τίτλο “Ο Όμορφος, Εύθραυστος Πλανήτης μας” με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για περιβαλλοντικά θέματα. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο Επίτροπος Περιβάλλοντος κύριος Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, την Πέμπτη 15 Μαΐου στις 19.30.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 15 Μαΐου ως τις 14 Ιουνίου 2008 και θα είναι ανοικτή Δευτέρα ως Σάββατο 10.00 – 18.00. Με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή το Σάββατο 17 Μαΐου (Νύκτα Μουσείων) μέχρι τις 22.00 και θα ανοίξει κατ’ εξαίρεση την Κυριακή 18 Μαΐου 10.00 – 18.00. Η έκθεση θα στεγάζεται στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος, Φανερωμένης 86-90 στην Παλιά Λευκωσία.

Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο των εορτασμών της 5ης Ιουνίου που είναι η Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος και αποτελεί την ετήσια πολιτιστική εκδήλωση της CYMEPA. Αφορμή για τη διοργάνωση της έκθεσης ήταν η τυχαία συνάντηση του Προέδρου της CYMEPA Γιώργου Τσαβλίρη και του Jeff Overs στον παγετώνα Perito Moreno της Παταγωνίας στην Αργεντινή. Ο παγετώνας αποτελεί σήμερα ένα από τα πολλά δείγματα του τεράστιου προβλήματος που αντιμετωπίζει το περιβάλλον με το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Συνειδητοποιούμε σήμερα ότι ο άνθρωπος που χρησιμοποιεί το περιβάλλον με πολλούς τρόπους, βασικής σημασίας για τη ζωή του (νερό, τροφή, οξυγόνο, ενέργεια και τόσα άλλα) οφείλει να το διαφυλάσσει και να το εκμεταλλεύεται με σύνεση γιατί διακυβεύεται η υγεία του, ακόμη και η ίδια η επιβίωσή του.

Ο Jeff Overs είναι φωτoγράφος του BBC από το 1990, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αποστολών. Συνεχώς εμπλουτίζει το αρχείο του BBC με νέες εικόνες πολιτικών καθώς και εικόνες από διάφορα θέματα της επικαιρότητας. Έχει κερδίσει σημαντικούς διαγωνισμούς φωτογραφίας συμπεριλαμβανομένων των The Ilford Press Award και The Kodak Press Award. Το 2004 ήταν ο νικητής του διαγωνισμού The Royal Geographical Society’s Photographer of the Year Competition.