You are here

Τράπεζα Κύπρου: Έκδοση Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου ύψους €573 εκ.

17/07/2008 15:08
Η Διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου παρουσίασε σήμερα στους Έλληνες Θεσμικούς Επενδυτές , τους όρους έκδοσης του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου, που εκδίδεται με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας της Τράπεζας.

To Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου προχώρησε, την Παρασκευή 11 Ιουλίου, στην οριστικοποίηση των όρων έκδοσης του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου ύψους €573 εκατ. ευρώ περίπου και διάρκειας 10 ετών με δικαίωμα εξαγοράς στα 5 έτη. Ειδικότερα η έκδοση θα έχει:

• Σταθερό επιτόκιο 7,5% για την περίοδο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2009 (δηλαδή το 1ο έτος της έκδοσης).

• Για την περίοδο 30 Ιουνίου 2009 έως 30 Ιουνίου 2013 το επιτόκιο θα είναι ίσο με το επιτόκιο Euribor 6-μηνών που θα ισχύει στην αρχή κάθε περιόδου τόκου συν περιθώριο 1,00%.

• Για την περίοδο 1 Ιουλίου 2013- 30 Σεπτεμβρίου 2018 το επιτόκιο θα είναι ίσο με το επιτόκιο Euribor 6-μηνών που θα ισχύει στην αρχή της κάθε περιόδου τόκου συν περιθώριο 3,00% (εφόσον η Τράπεζα δεν προβεί στην εξαγορά των χρεογράφων).

Η τιμή μετατροπής ορίζεται σε €10,50 ευρώ ανά μετοχή. Η μετατροπή είναι δυνατή μετά το 2ο έτος της διάρκειας του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου και ειδικότερα από 15-30 Σεπτεμβρίου και από 15-31 Μαρτίου κάθε έτους με πρώτη περίοδο μετατροπής αυτή της 15ης έως 30ης Σεπτεμβρίου του 2010.

Η εν λόγω έκδοση διατίθεται με δικαίωμα προτεραιότητας υπέρ των παλαιών μετόχων με αναλογία €1 ευρώ αξίας του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου για κάθε μία μετοχή. Μη μέτοχοι μπορούν επίσης να υποβάλλουν αιτήσεις για εγγραφή και το εύρος της τιμής διάθεσης σε αυτούς έχει ορισθεί σε €1.00 - €1.01 για κάθε μία ομολογία. Σύμφωνα με τους όρους της έκδοσης, η τελική τιμή διάθεσης τυχόν αδιάθετων Μετατρέψιμων Χρεογράφων θα καθοριστεί μέσω της διαδικασίας του Βιβλίου Προσφορών (bookbuilding).

Η διαδικασία εγγραφών θα διαρκέσει από τις 15/7 έως και τις 28/7, οπότε και θα ανακοινωθεί το σύνολο των ομολογιών που κατά προτεραιότητα θα κατανεμηθεί στους παλαιούς μετόχους. Όσον αφορά στους μη μετόχους εγγραφές θα γίνονται και την Τρίτη 29η Ιουλίου, δηλαδή μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της κατά προτεραιότητα κατανομής ομολογιών στους παλαιούς μετόχους.

Ο κ. Γιάννης Κυπρή, Πρώτος Γενικός Διευθυντής του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου, κατά την διάρκεια της παρουσίασης αναφέρθηκε στην στρατηγική και τις προοπτικές του Συγκροτήματος, ιδιαίτερα μετά και την πρόσφατη εξαγορά της Ρωσικής Τράπεζας Uniastrum και τόνισε ότι η εν λόγω έκδοση θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων της Τράπεζας Κύπρου. Ο κ. Κυπρή επανέλαβε ότι το Συγκρότημα προχωρεί στην υλοποίηση των στόχων που εξήγγειλε για το 2008.