You are here

Τράπεζα Κύπρου: Έκθεση “Κάρολος Κουν - Θέατρο Τέχνης”

08/10/2008 12:35
Η έκθεση “Κάρολος Κουν - Θέατρο Τέχνης” που συνδιοργανώνουν το Μουσείο Μπενάκη, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου και το Θέατρο Τέχνης, με αποκλειστικό χορηγό την Τράπεζα Κύπρου, φιλοξενείται στο κτήριο Πειραιώς του Μουσείου Μπενάκη στην Αθήνα. Η έκθεση η οποία θα διαρκέσει έως τις 16 Νοεμβρίου, και θα φιλοξενηθεί στη συνέχεια στη Λευκωσία, εγκαινιάστηκε στις 25 Σεπτεμβρίου.

Στην ομιλία του, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής, κ. Ανδρέας Ηλιάδης, ανέφερε ότι: “Ο Κάρολος Κουν διεύρυνε τους στενούς ορίζοντες του θεάτρου, ανοίγοντας ένα παράθυρο στην αλήθεια. Η Τράπεζα Κύπρου επεκτείνει τους ορίζοντες της, ανοίγοντας ένα παράθυρο στην κοινωνία, στους μετόχους, τους πελάτες και τον πολιτισμό.” Τόνισε ακόμη ότι “η πρωτοβουλία να στηρίξουμε αυτήν την έκθεση εκφράζει την πεποίθησή μας ότι είναι πολύ σημαντικό για οποιονδήποτε μεγάλο οικονομικό οργανισμό να αντιλαμβάνεται την ευθύνη του απέναντι στον τόπο, την ιστορία και το κοινό.”

Ο Πρόεδρος του ΠΙΤΚ κ. Γιάννης Κυπρή ανέφερε “Η απόφασή μας να συνδιοργανώσουμε την έκθεση αυτή για τον Κάρολο Κουν, έναν από τους μεγαλύτερους θεατράνθρωπους του σύγχρονου Ελληνισμού, εντάσσεται στο πλαίσιο των πολύχρονων προσπαθειών μας για στήριξη της πνευματικής δημιουργίας και ειδικότερα των ανθρώπων που με τα οράματα και τη δράση τους άλλαξαν το πολιτιστικό σκηνικό της σύγχρονης Ελλάδας.’’

Τέλος, ο διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη κ. Άγγελος Δεληβοριάς επεσήμανε ότι “Το μουσείο Μπενάκη δεν θα αποτολμούσε ποτέ τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννηση του Κάρολου Κουν αν δεν εξασφάλιζε και πάλι τη χορηγική γενναιοδωρία της Τράπεζας Κύπρου και την πολύτιμη - όπως πάντα – συμπαράσταση του Πολιτιστικού της Ιδρύματος”