You are here

Τράπεζα Κύπρου: «Ηρεμία» στα στεγαστικά δάνεια

30/01/2008 15:06
Η Τράπεζα Κύπρου, εντοπίζοντας τα προβλήματα και την ανασφάλεια που μπορεί να νιώθει ο πελάτης για τα ποσά που θα πρέπει να καταβάλλει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, σε ένα σχετικά νέο οικονομικό περιβάλλον με νέο νόμισμα, μεταβλητά επιτόκια, ανατρέπει τα δεδομένα και προσφέρει ένα στεγαστικό σχέδιο που παρέχει στο δανειζόμενο την ηρεμία και ασφάλεια των σταθερών επιτοκίων.

Το σχέδιο προσφέρει σταθερό επιτόκιο 5% για τα πρώτα πέντε χρόνια του δανείου. Στη συνέχεια το επιτόκιο μετατρέπεται στο βασικό που ορίζει η Κεντρική Τράπεζα συν 1.5% ( ΣΕΠΕ 5.4% ). Η περίοδος αποπληρωμής του σχεδίου κυμαίνεται μεταξύ 15 και 40 ετών, ενώ παράλληλα παρέχεται δικαίωμα αναστολής πληρωμής της δόσης μέχρι και δύο φορές το χρόνο. Η περίοδος χάριτος ρυθμίζεται μέχρι και για πέντε χρόνια. Πέραν τούτων, το σχέδιο προσφέρει και ανάλογη έκπτωση στην ασφάλεια του σπιτιού από τις Γενικές Ασφάλειες Κύπρου.

Με λίγα λόγια, η Τράπεζα Κύπρου, προσηλωμένη στην αρχή της καλύτερης εξυπηρέτησης, εγγυάται στους πελάτες της και μη, τη σταθερότητα και ηρεμία που αποζητούν όταν αποφασίζουν να προβούν στο μεγάλο αυτό βήμα.