You are here

Τράπεζα Κύπρου: Λογοτεχνικός διαγωνισμός για πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας του ΚΣΠΝΒ (2008)

15/07/2008 15:08
Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού - Νεανικού Βιβλίου (ΚΣΠΝΒ) προκηρύσσει διαγωνισμό για ανέκδοτο λογοτεχνικό έργο παιδικής λογοτεχνίας, για πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα, με αθλοθέτη το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου. Θέμα του διαγωνισμού είναι το παραμύθι (συλλογή παραμυθιών ή σύγχρονο παραμύθι). Θα δοθεί βραβείο 700 ευρώ. Το έργο που θα βραβευθεί θα εκδοθεί από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, το οποίο θα προκηρύξει και διαγωνισμό εικονογράφησης του βιβλίου.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

1. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν πρωτοεμφανιζόμενοι Κύπριοι συγγραφείς ηλικίας από 18-35 ετών, οι οποίοι διαμένουν στην Κύπρο ή στο εξωτερικό.
2. Το περιεχόμενο των έργων μπορεί να απευθύνεται σε παιδιά σχολικής ηλικίας (παιδικής ή εφηβικής), να διακρίνεται για τη λογοτεχνική του ποιότητα και να συμβάλλει στην αγωγή της αντίστοιχης ηλικίας.
3. Η έκταση των έργων δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 50 δακτυλογραφημένες σελίδες (με διάστημα 1,5 εκ.).
4. Κάθε συγγραφέας μπορεί να υποβάλει στο διαγωνισμό ένα μόνο έργο.

5. Τα έργα υποβάλλονται σε πέντε δακτυλογραφημένα αντίτυπα, σελιδωμένα και δεμένα, με ψευδώνυμο και διακριτικό πολυψήφιο αριθμό. Στο εξώφυλλο του φακέλου θα πρέπει να αναγράφεται : ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΝΕΚΔΟΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ. Το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση και το τηλέφωνο του συγγραφέα δίνονται, επίσης δακτυλογραφημένα, ξεχωριστά σε κλειστό φάκελο, πάνω στον οποίο (εξωτερικά) είναι απαραίτητο να αναγράφονται ο τίτλος του έργου, το ψευδώνυμο του συγγραφέα και ο διακριτικός αριθμός. Οποιεσδήποτε ενδείξεις που αποκαλύπτουν την ταυτότητα του συγγραφέα (π.χ. χειρόγραφες σημειώσεις, διορθώσεις, διεύθυνση στο φάκελο κτλ.) συνεπάγονται αποκλεισμό του έργου από το διαγωνισμό.

6. Τα έργα θα πρέπει οπωσδήποτε να αποστέλλονται ταχυδρομικώς, σε συστημένο φάκελο, στη διεύθυνση : Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού Νεανικού Βιβλίου, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Ξάνθης Ξενιέρου 53, 1015 Λευκωσία.

7. Η κρίση των έργων γίνεται από πενταμελή Κριτική Επιτροπή, που ορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΣΠΝΒ.

8. Η Κριτική Επιτροπή δικαιούται : α) Να απονείμει βραβείο β) να απονείμει επαίνους, γ) να μην απονείμει οποιοδήποτε βραβείο ή έπαινο.

9. Τελευταία ημερομηνία υποβολής έργων ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2008.

10. Έργα τα οποία δεν πληρούν τους πιο πάνω όρους απορρίπτονται.

11. Αντίτυπα της προκήρυξης του διαγωνισμού με όλες τις σχετικές λεπτομέρειες διατίθενται για κάθε ενδιαφερόμενο από τον ΚΣΠΝΒ (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, τηλ. 22375919), όπως επίσης στα «Γεγονότα», από την ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου www.boccf.org και στην ιστοσελίδα του ΚΣΠΝΒ www.cybby.org.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ : Η κρίση της Επιτροπής, με το σχετικό σκεπτικό για τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, γνωστοποιείται στο Πολιτιστικό ΄Ιδρυμα Τραπέζης Κύπρου τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν από την τελετή της απονομής των βραβείων. Στη συνάντηση αυτή, στην οποία παρευρίσκονται τρία τουλάχιστον από τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής, γίνεται η αποκάλυψη των ονομάτων των συγγραφέων στα έργα των οποίων δίνονται τα βραβεία. Οι υπόλοιποι φάκελοι καταστρέφονται. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού τα δακτυλογραφημένα έργα επιστρέφονται στους συγγραφείς, οι οποίοι μπορούν να τα ζητούν από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το αργότερο μέσα σε διάστημα έξι μηνών.