You are here

Τράπεζα Κύπρου: Παράταση της έκθεσης "Όμορφος, Εύθραυστος Πλανήτης μας, του Jeff Overs"

10/06/2008 13:21
Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού και της επιτυχίας που σημειώνει η έκθεση φωτογραφίας Ο Όμορφος, Εύθραυστος Πλανήτης μας του Jeff Overs, παρατείνεται έως τις 30 Αυγούστου 2008. Όπως είναι ήδη γνωστό η έκθεση διοργανώνεται από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, την ασφαλιστική εταιρεία EuroLife, τη CYMEPA και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τσαβλίρη και παρουσιάζεται στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου (Φανερωμένης 86-90).

Αφορμή για τη διοργάνωση της έκθεσης ήταν η τυχαία συνάντηση του Προέδρου της CYMEPA Γιώργου Τσαβλίρη και του Jeff Overs στον παγετώνα Perito Moreno της Παταγωνίας στην Αργεντινή. Ο παγετώνας αποτελεί σήμερα ένα από τα πολλά δείγματα του τεράστιου προβλήματος που αντιμετωπίζει το περιβάλλον με το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Συνειδητοποιούμε σήμερα ότι ο άνθρωπος που χρησιμοποιεί το περιβάλλον με πολλούς τρόπους, βασικής σημασίας για τη ζωή του (νερό, τροφή, οξυγόνο, ενέργεια και τόσα άλλα) οφείλει να το διαφυλάσσει και να το εκμεταλλεύεται με σύνεση γιατί διακυβεύεται η υγεία του, ακόμη και η ίδια η επιβίωσή του.

Ο Jeff Overs είναι φωτoγράφος του BBC από το 1990, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αποστολών. Συνεχώς εμπλουτίζει το αρχείο του BBC με νέες εικόνες πολιτικών καθώς και εικόνες από διάφορα θέματα της επικαιρότητας. Έχει κερδίσει σημαντικούς διαγωνισμούς φωτογραφίας συμπεριλαμβανομένων των The Ilford Press Award και The Kodak Press Award. Το 2004 ήταν ο νικητής του διαγωνισμού The Royal Geographical Society’s Photographer of the Year Competition.


Ωράριο Έκθεσης: Δευτέρα – Σάββατο, 10.00 - 18.00 (εκτός τραπεζικών αργιών)