You are here

Τράπεζα Κύπρου: Tιμητική διάκριση της Uniastrum Bank στη Ρωσία

31/07/2008 15:38
Η ρωσική Uniastrum Bank –η τράπεζα που ήλθε πρόσφατα σε συμφωνία εξαγοράς από την Τράπεζα Κύπρου– τιμήθηκε την περασμένη εβδομάδα με το βραβείο Best Russian Brand (Καλύτερη Ρωσική Εμπορική Επωνυμία) από το Ρωσικό εθνικό πρόγραμμα «Brands of Russia».

Η επιτροπή αξιολόγησης των βραβείων, αιτιολογώντας την απόφασή της να τιμήσει την Uniastrum Bank, αναφέρει ότι η τράπεζα «κατάφερε να δημιουργήσει μία επιτυχημένη εμπορική επωνυμία (brand) ενώ παράλληλα συνεισέφερε στην ανάπτυξη της εγχώριας βιομηχανίας αλλά και της ρωσικής κοινωνίας».

Ο Πρόεδρος της Uniastrum Bank, Gagik Zakaryan, παραλαμβάνοντας το βραβείο, στη διάρκεια ετήσιας φιλανθρωπικής δεξίωσης του προγράμματος «Brands of Russia», είπε ότι το βραβείο ήταν το επιστέγασμα της επιτυχίας της Uniastrum Bank, η οποία δραστηριοποιείται στη Ρωσία εδώ και 15 χρόνια, διαθέτοντας αυτή τη στιγμή το 9ο μεγαλύτερο δίκτυο εξυπηρέτησης σε ολόκληρη τη Ρωσία με 222 καταστήματα και γραφεία. Δήλωσε επίσης ότι η Uniastrum κατάφερε να δημιουργήσει αναγνωσιμότητα της επωνυμίας της σε ολόκληρη την Ρωσία, κατατάσσοντας την 14η στη λίστα με τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες εταιρίες στην Ρωσία για την περίοδο 2003 – 2007, αποδεικνύοντας την αποτελεσματικότητα και τις προοπτικές της στην Ρωσική τραπεζική αγορά.

Το εθνικό πρόγραμμα «Brands of Russia» διευθύνεται από το World Brand Academy της Ρωσίας, το οποίο είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Σκοπός της θέσπισης του προγράμματος «Brands of Russia» είναι η ενθάρρυνση των ιδιωτικών επιχειρήσεων της χώρας και η ενημέρωση της κοινής γνώμης για τις επιχειρήσεις που συνεισφέρουν περισσότερο στη δημιουργία θετικής εικόνας της εθνικής οικονομίας της Ρωσίας στο εξωτερικό. Το πρόγραμμα τέθηκε σε εφαρμογή το 2005 και στηρίζεται από την κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, και τις Ενώσεις Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών της Ρωσίας.

H Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε την συμφωνία εξαγοράς της Uniastrum Bank τον περασμένο Ιούνιο.