You are here

Τράπεζα Κύπρου…Φύσει Υπεύθυνη - Δωρεά 17 οχημάτων πυρόσβεσης στο Υπ. Εσωτερικών

17/07/2008 14:55
Συλλογική δράση από τις εταιρίες του Συγκροτήματος, στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος

Τη δωρεά προς το Υπουργείο Εσωτερικών 17 ευέλικτων οχημάτων που διαθέτουν αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης, και με δυνατότητα επέμβασης σε δύσβατες περιοχές, ανακοίνωσε το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου. Η ανακοίνωση της δωρεάς, το συνολικό κόστος της οποίας ανέρχεται στις 370,000 ευρώ, έγινε κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής για το περιβάλλον που οργάνωσε η Τράπεζα Κύπρου, στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ.Δημήτρη Χριστόφια.

Με τη δωρεά αυτή, η Τράπεζα Κύπρου σκοπό έχει να συμβάλει στις προσπάθειες των αρμόδιων φορέων για πρόληψη αλλά και κατάσβεση των πυρκαγιών στον τόπο μας, και αποτελεί συνέχεια των πρωτοβουλιών που ανέλαβε πέρσι το Συγκρότημα στην Ελλάδα , όπου ακολουθώντας μία στοχευμένη πολιτική προχώρησε στη δωρεά 11 πυροσβεστικών οχημάτων ταχείας επέμβασης, σε Δήμους όπου περιβάλλουν όρη και τα οποία κινδυνεύουν από πυρκαγιές.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου κ.Θεόδωρος Αριστοδήμου τόνισε σε χαιρετισμό του ότι : «η Τράπεζα Κύπρου ήταν και παραμένει στο πλευρό της πολιτείας, αρωγός στις προσπάθειές της για πρόληψη αλλά και κατάσβεση των πυρκαγιών».

Επίσης, σε ομιλία του στην εκδήλωση ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου κ.Ανδρέας Ηλιάδης, μεταξύ άλλων τόνισε : «η δωρεά αυτή είναι μέρος της προσέγγισης ενός φύσει υπεύθυνου οργανισμού, ο οποίος αγκαλιάζει πλέον με μεγαλύτερη θέρμη τα περιβαλλοντικά θέματα και στοχεύει στον επηρεασμό της κοινωνίας, αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου ούτως ώστε όλοι μας να συμπεριφερόμαστε, με ευαισθησία και ευθύνη απέναντι στη φύση».

Κάτω από το σύνθημα “φύσει υπεύθυνη”, η Τράπεζα Κύπρου ενώνει συνειδητά τις δυνάμεις της, στον τομέα «περιβάλλον» στην Κύπρο, αλλά και στις άλλες χώρες όπου δραστηριοποιείται, κινούμενη σε δύο άξονες: Στη δημιουργία συνείδησης και στην ανάληψη δράσης.

Το περιβάλλον είναι ένας από τους τομείς στους οποίους το Συγκρότημα έχει δείξει την ευαισθησία του από νωρίς. Ξεκίνησε συστηματικά, από το 1995 όταν το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, εγκαινίασε τη σειρά «Εκδόσεις για το Περιβάλλον» για την πανίδα και τη χλωρίδα της Κύπρου. Στην πορεία, οι εταιρίες του Συγκροτήματος ξεχωριστά, προχώρησαν στην εφαρμογή ενός προγράμματος τόσο εσωτερικών, όσο και εξωτερικών ενεργειών με σκοπό την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης, όπως για παράδειγμα το μακροχρόνιο περιβαλλοντικό πρόγραμμα της ασφαλιστικής εταιρίας του Συγκροτήματος, Eurolife. Προς την ίδια περιβαλλοντική κατεύθυνση κινείται ακόμη ένας αριθμός άλλων ενεργειών όπως και το μεγάλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οίκαδε» του Συγκροτήματος, καθώς και η δωρεά, διατήρηση και φροντίδα ξηρανθεκτικών φυτών του τόπου μας στις σχολικές αυλές.