You are here

Τράπεζα Πειραιώς: Νέα τραπεζική αντίληψη ευφάνταστα σχέδια, απλοποιημένες διαδικασίες

16/04/2008 16:13
• Αύξηση καταστημάτων σε 14, καταθέσεων κατά 53% και χορηγήσεων κατά 10%

• Στόχος η δημιουργία μιας σύγχρονης τράπεζας και η αξιοποίηση της Κύπρου ως χρηματοοικονομικό κέντρο


ΝΕΑ τραπεζική αντίληψη, απλοποιημένες διαδικασίες και ευφάνταστα σχέδια προωθεί στην κυπριακή αγορά, ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς (Κύπρου) κ. Κωνσταντίνος Λοϊζίδης, παρουσιάζοντας τους στόχους και τις επιδιώξεις της τράπεζας στην Κύπρο.

Όπως είπε ο κ. Λοϊζίδης, η Τράπεζα Πειραιώς θα δώσει έμφαση στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της, τα οποία και θα αναδειχθούν από τις πρωτοποριακές υπηρεσίες της και τη νέα προσέγγιση της με τους πελάτες της.

Αναφερόμενος στη μέχρι σήμερα λειτουργία της Τράπεζας Πειραιώς στην Κύπρο, είπε ότι μέσα σε δυόμιση μήνες αυξήθηκαν τα καταστήματα σε 10 ενώ σύντομα θα γίνουν 14, οι καταθέσεις κατά 53% και οι χορηγήσεις κατά 10%. Επίσης, ο Όμιλος λειτούργησε από τον Ιανουάριο Αντιπροσωπευτικό Γραφείο στη Μόσχα.

Συνεχίζοντας υπογράμμισε ότι η βασική στρατηγική του Ομίλου Πειραιώς στην Κύπρο, επικεντρώνεται:

• Στη δημιουργία μιας σύγχρονης τράπεζας που θα προσφέρει πλήρες φάσμα τραπεζικών και επενδυτικών υπηρεσιών και προϊόντων στην Κυπριακή αγορά.

• Στην ανάδειξη της Κύπρου σ’ ένα χρηματοοικονομικό κέντρο για τη γύρω περιοχή (Ρωσία και Μέση Ανατολή).

Αναφερόμενος στους τομείς εργασίας της Τράπεζας Πειραιώς (Κύπρου), είπε ότι αυτοί περιλαμβάνουν:

- Μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις
- Λιανική τραπεζική
- Διεθνής τραπεζικά κέντρα
- Asset Management & Trust/ custodian/ escrows
- Wealth Management
- Treasury Sales
- Ασφάλειες
- Investment Banking

Συνεχίζοντας ο κ. Λοϊζίδης και αναφερόμενος στους επιμέρους τομείς, είπε τα εξής:

ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στον τομέα των μεγάλων επιχειρήσεων, η Τράπεζα Πειραιώς δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στους μεγάλους πελάτες της, βοηθώντας τους στην υλοποίηση στρατηγικών κινήσεων για εδραίωση της θέση τους στην αγορά.

ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ

Στον τομέα της λιανικής τραπεζικής, η Τράπεζα Πειραιώς εστιάζει την προσοχή της στην προσφορά των πιο ελκυστικών και διαφανών καταθετικών προϊόντων στην αγορά, με το σλόγκαν "έτσι απλά", καταργώντας τις υποσημειώσεις και τα μικρά γράμματα που συγχίζουν τους καταναλωτές. Στα πλαίσια αυτά η τράπεζα επεξεργάζεται ευφάνταστα προϊόντα που θα ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Στον τομέα των διεθνών τραπεζικών δραστηριοτήτων η τράπεζα προχωρεί σταδιακά μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών για το νέο λογισμικό σύστημα. Παρόλα αυτά, προσφέρει υψηλό επίπεδο προσωπικής εξυπηρέτησης στους πελάτες της και αναμένει μια δυναμική ανάπτυξη στον τομέα αυτό από τον προσεχή Ιούνιο και μετά.

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Η Τράπεζα Πειραιώς δίνει μεγάλη σημασία στα τμήματα Funds Management και Wealth Management όπου ετοιμάζει αριθμό διαχείρισης κεφαλαίων εστιασμένων στους εν δυνάμει θεσμικούς επενδυτές τόσο της Κύπρου όσο και της γύρω περιοχής.

Επίσης η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται στη διαδικασία εξασφάλισης άδειας για ασφαλιστική πρακτόρευση, έτσι ώστε να μπορεί να παρέχει επιπρόσθετα παρεμφερή προϊόντα στους πελάτες των καταστημάτων της σε συνεργασία με Ασφαλιστικές Εταιρείες Ζωής και Γενικού Κλάδου.

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Στη διάσκεψη τύπου μίλησε ο Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μάριος Σαββίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στη μέχρι σήμερα πορεία της τράπεζας στην Κύπρο καθώς και στα πρώτα αποτελέσματα της δίμηνης παρουσίας της στην κυπριακή αγορά.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου), αφού έλαβε 4,500 αιτήσεις ενδιαφέροντος προχώρησε σε 125 προσλήψεις και σήμερα διαθέτει σύνολο 225 στελεχών (οι 100 προέρχονται από την Arab Bank). Το 75% του προσωπικού διαθέτει πανεπιστημιακό δίπλωμα και προέρχεται από 9 τράπεζες και 15 οργανισμούς. Ο μέσος όρος ηλικίας της Διευθυντικής Ομάδας της είναι τα 42 έτη.

ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Επίσης από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γιώργος Άππιος παρουσίασε την πορεία και εξέλιξη του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς στην Ελλάδα και διεθνώς.