You are here

Τρίτος μαραθώνιος ανάπτυξης εφαρμογών από Τράπεζα Κύπρου

24/09/2019 12:19

Η Τράπεζα Κύπρου διοργανώνει τον 3ο μαραθώνιο ανάπτυξης εφαρμογών - boc hackathon #fintech 3.0 για την προώθηση της τεχνολογικής και επιχειρησιακής καινοτομίας στον χρηματοοικονομικό κλάδο, στις  18, 19 και 20 Οκτωβρίου στο IDEAcy Innovation Centre στη Λευκωσία.

Σε δελτίο Τύπου που στάληκε στα ΜΜΕ αναφέρεται ότι στον μαραθώνιο μπορούν να συμμετέχουν προγραμματιστές, αναλυτές, designers, στελέχη επικοινωνίας / marketing / εξυπηρέτησης πελατών, business consultants, επαγγελματίες, στελέχη από τον χρηματοπιστωτικό τομέα, φοιτητές, καθώς και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να συμβάλει ενεργά στην ανάπτυξη εφαρμογών που προωθούν την καινοτόμο νεανική επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη υπηρεσιών και εφαρμογών στον τομέα του fintech. 

Για τις ομάδες που θα διακριθούν θα υπάρχουν σημαντικά βραβεία ενώ παράλληλα η Τράπεζα θα διερευνήσει επιχειρηματικές συνεργασίες.

Για όλους τους συμμετέχοντες θα υπάρχουν δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασιών με τους φορείς και τους υποστηρικτές του boc hackathon #fintech 3.0. Οι ομάδες και οι startup εταιρείες που ενδιαφέρονται μπορούν να εγγραφούν στον σύνδεσμο http://bochackathon.com/

Στόχος του boc hackathon #fintech 3.0 είναι να φέρει κοντά ομάδες προγραμματιστές, νεοφυείς επιχειρήσεις (startups), στη διάρκεια ενός σαββατοκύριακου, για την δημιουργία καινοτόμων λύσεων γύρω από το Fintech, μέχρι το στάδιο ενός Ελάχιστου Βιώσιμου Προϊόντος (MVP) με την προοπτική μελλοντικής ανάπτυξης σε πλήρεις λειτουργικές εφαρμογές. 

Η Τράπεζα Κύπρου μέσα από τα αναβαθμισμένα open banking APIs και το SDK (Software Development kit) θα παρέχει τη δυνατότητα τεχνολογικής υποστήριξης των εφαρμογών των ομάδων ώστε να ενσωματώνουν καινοτόμες δυνατότητες όπως τη διενέργεια πληρωμών, την  ανάπτυξη υπηρεσιών αξιοποίησης δεδομένων συναλλαγών με ασφαλή τρόπο κ.α. 

Για αρτιότερη προετοιμασία του μαραθωνίου θα διοργανωθούν δύο open API days Λεμεσός &  Λευκωσία, 09 και 10 Οκτωβρίου. Στα open API days θα αναπτυχθεί δημιουργική συζήτηση για νέες τάσεις στον τομέα του fintech και θα παρουσιαστούν τα αναβαθμισμένα APIs της Τράπεζας Κύπρου