You are here

TWINGO RENAULTSPORT 133 από τη Renaultsport

23/09/2008 15:46
Με παράδοση στα γρήγορα αυτοκίνητα όπως το R8 Gordini, το 5 GT Turbo και το Clio Williams, η γκάμα της Renault πάντα αναδείκνυε προσιτά στην τιμή αυτοκίνητα αλλά με επιδόσεις μοντέλα. Το Twingo Renaultsport 133 είναι το νεότερο αυτοκίνητο που απολαμβάνει αυτή τη διάκριση. Η «βαριά» κληρονομιά του Renaultsport είναι και εδώ εμφανής σε στυλ και επίδοση.

Το Twingo Renaultsport 133 είναι αποτέλεσμα μιας διπλής πρόκλησης η οποία επιχείρησε να παραδώσει ένα αυτοκίνητο με γνήσια sport αξιοπιστία σε προσιτή τιμή. Ένα αυτοκίνητο που αναδεικνύει τα ίδια στοιχεία που βοήθησαν να σφυρηλατηθεί η επιτυχία των μεγαλύτερων αδελφών, του Clio και του Megane Renaultsport. Αυτά συμπεριλαμβάνουν συγκεκριμένο σχεδιασμό, «παντρεμένα» με ένα σασί, κινητήρα και σύστημα φρένων σχεδιασμένα για υψηλά κριτήρια επίδοσης που όμως εξυπηρετούν και την καθημερινή οδήγηση.

Το μέγεθος και ο επιθετικός σχεδιασμός του Twingo Renaultsport, αντιγράφουν το Twingo Concept που παρουσιάστηκε στο Motor Show του Παρισιού το 2006. Η γενεαλογία και η sport εμφάνιση του νεόφερτου μοντέλου, τονίζονται από τους προφυλακτήρες του, τα πλατιά μπροστινά και πισινά φτερά και οι πλαϊνοί τονισμένοι θόλοι των τροχών. Το εσωτερικό έχει προσαρμοστεί για sport οδήγηση, με τα μπροστινά καθίσματα Renaultsport να προσφέρουν ενισχυμένη πλευρική στήριξη, καθώς και αλουμινένια επικάλυψη στα πετάλια, δερμάτινο τιμόνι και στροφόμετρο.

Μετά το λανσάρισμα, θα είναι εφικτή η προσαρμογή του αυτοκινήτου στις προτιμήσεις του κάθε πελάτη, χάρη στη γκάμα εξωτερικών και εσωτερικών αξεσουάρ Renaultsport

Όπως συνιστάται από το standard προσαρμοσμένο και πλήρως απενεργοποιημένο ESP, το Twingo Renaultsport 133, επιδίδει μια γνήσια εμπειρία sport οδήγησης, εξυπηρετεί όμως και την καθημερινή οδήγηση. Ο εξαιρετικά ισορροπημένος χειρισμός του, εγγυάται την διασκέδαση στην οδήγηση του, ενώ εξασφαλίζει ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα ασφάλειας. Το Twingo Renaultsport 133 φέρει έναν 16βάλβιδο ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.6 λίτρων, που αναπτύχθηκε πρόσφατα από την Renault Sport Technologies.

Ο κινητήρας αποδίδει 133 ίππους στις 6.750 στροφές, με ροπή 160 Nm στις 4.400 στροφές. Η ισχυρή ιδιότητα του κινητήρα αυτού ενισχύεται από το χαρακτηριστικό τόνο όπου και εστιάζεται η συγκεκριμένη εξέλιξη. Η πολυσύνθετη εξάτμιση που είναι 4 σε 1 κατασκευάστηκε για να παράγει την τέλεια ισορροπία μεταξύ ακουστικής, επίδοσης και χαμηλών εκπομπών.