You are here

Τζον Χούρικαν: «Η Τράπεζα Κύπρου ενεργεί ως μέρος της κυπριακής κοινωνίας»

20/07/2018 16:32

Η Τράπεζα Κύπρου παρουσιάζει το κοινωνικό της «αποτύπωμα» στην Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας

H Τράπεζα Κύπρου άνοιξε χθες τις πύλες της, στο Byron House στην καρδιά της Λευκωσίας, σε εκπροσώπους της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου και των ΜΜΕ και παρουσίασε, για πρώτη φορά, την Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης στη βάση των διεθνών προτύπων.

Η έκθεση καταγράφει με σαφήνεια και πλήρη στοιχεία τη στρατηγική και τις ετήσιες δραστηριότητες της Τράπεζας σε σχέση με το «αποτύπωμα» της στην κοινωνία, τους εργαζόμενους και το περιβάλλον.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου κ. Τζον Χούρικαν ο οποίος αναφέρθηκε στη συμβολή της στο κοινωνικό γίγνεσθαι του τόπου, υπογραμμίζοντας ότι «η Τράπεζα ενεργεί ως μέρος της κυπριακής κοινωνίας». Ο κ. Χούρικαν αναφέρθηκε στις ευαισθησίες που επιδεικνύει η Τράπεζα και την ευθύνη που αναλαμβάνει σε θέματα στήριξης της κοινωνίας μας, με κύρια αναφορά στα ζητήματα της Υγείας και της Εκπαίδευσης. Επίσης υπογράμμισε τη συνέχιση της πολιτικής της διαφάνειας και ηθικής στον τρόπο λειτουργίας του οργανισμού και εξέφρασε σε όλους, ένα τεράστιο ευχαριστώ, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Διευθυντής Διεύθυνσης Εταιρικών Υποθέσεων της Τράπεζας κ. Μιχάλης Περσιάνης, ο οποίος και αναφέρθηκε στο αίσθημα ευθύνης της Τράπεζας έναντι της κοινωνίας, πέραν από τις φιλανθρωπικές δράσεις, ως ένας καλός πολίτης.

Η έκθεση ΕΚΕ αναλύει διεξοδικά και με μετρήσιμα στοιχεία τις δράσεις και ενέργειες Εταιρικής Υπευθυνότητας για το έτος 2017 και αντανακλά τη δέσμευση που ανέλαβε η Τράπεζα στις αρχές και τη στρατηγική της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στη βάση των κατευθυντηρίων γραμμών της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Αναφοράς (GRI).

Οι βασικοί πυλώνες αφορούν την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τις υπεύθυνες υπηρεσίες και το περιβάλλον.

Η Έκθεση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Τράπεζας Κύπρου στην ενότητα Υπευθυνότητα/Εκθέσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας:

http://www.bankofcyprus.com/el-GR/our-responsibilities/csr-reports/